Mediassa on viime aikoina uutisoitu hakkereista ja sivustojen tahallisesta kaatamisesta. Vaikka kaatunut sivusto on harvoin tahallisen teon tulos, on se silti harmillista ja tuottaa paljon ylimääräistä vaivaa. Verkkokauppojen kohdalla sivuston kaatuminen voi aiheuttaa myös merkittäviä tulonmenetyksiä.

Meidän mielestämme asiakkaiden ei pitäisi koskaan joutua miettimään näitä asioita. Siksi olemme omilla palvelimillamme panostaneet ennen kaikkea niiden vakauteen ja luotettavuuteen.

Lue: Mikä on palvelin?

Tässä artikkelissa kerromme miksi kotisivut jumittavat, tai jopa kaatuvat, ja mitä sivuston ylläpitäjä voi tehdä ehkäistääkseen näitä ongelmia. Hostingpalvelu huolehtii kotisivujen kunnosta ja siitä, että kävijät myös viihtyvät toimivalla ja vakaalla pohjalla olevalla sivustolla.

  1. Miksi kotisivut jumittavat?
  2. Mistä sivuston kaatuminen johtuu?
  3. Verkkosivustoni on kaatunut, mitä teen?
  4. Kuinka ehkäisen sivuston kaatumista?
  5. Sivuston visuaalinen vakaus
  6. Mikä webhotelli on vakaa ja luotettava?

Miksi kotisivut jumittavat?

Verkkosivuston kaatuminen on äärimmäinen, mutta kuitenkin harvinainen esimerkki. Sen sijaan paljon yleisempi ongelma on sivuston jumittaminen – kotisivut voivat hidastella, elementit hyppiä paikasta toiseen tai sivusto ei avaudu tai vastaavasti avautuminen on hidasta.

Joskus sivuston avautumiseen liittyvät ongelmat voivat olla myös käyttäjän omassa selaimessa, tälle ei sivuston ylläpitäjä voi tehdä juuri muuta kuin varmistaa, että sivusto on skaalautuva ja se huomioi eri käyttöjärjestelmät ja selaimet.

Jos kotisivu ei toimi, ota yhteyttä webhotellisi ylläpitäjään.

Mistä sivuston kaatuminen johtuu?

Kun kerran kyseessä ei todennäköisesti ole kyberhyökkäys, niin miksi sivusto sitten on kaatunut? Syitä voi olla monia ja joskus syy voi olla niinkin positiivinen kuin vaikkapa yhtäkkinen mediahuomio ja sen tuoma suuri kävijäpiikki, jota sivuston palvelin ei vain pysty käsittelemään. Kaatunut sivusto on lopettanut toimintansa, koska taustajärjestelmän suorituskyky on puutteellinen.

Kävijöiden räjähdysmäinen kasvu voi olla myös mainonnan tulos, esimerkiksi suosittuina alennuspäivinä. Lähtökohtaisesti positiivinen ongelma ja juuri näihin tilanteisiin me Hostingpalvelulla emme tahdo asiakkaitamme ajaa.

Tällaisten tilanteiden varalle webhotellissamme on vakaat ja turvalliset palvelimet sekä asiantuntijat, jotka auttavat asiakkaitamme valitsemaan sopivan kokoisen webhotellipaketin, joka riittää varmasti ruuhka-aikojenkin tarpeisiin.

Verkkosivustoni on kaatunut, mitä teen?

Kun sivusto on alhaalla eli kaatunut, kotisivujen ylläpitäjä itse voi harvemmin siinä tilanteessa tehdä mitään. Ainoa keino on ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan, joka auttaa sivuston palauttamisessa toimintakuntoon. Raportoi saamasi virheilmoitukset webhotellillesi, jotta he pääsevät heti ongelman ytimeen kiinni.

Kuinka ehkäisen sivuston kaatumista?

Joissakin tapauksissa ainoa vaihtoehto ehkäistä sivuston kaatumista on vaihtaa palveluntarjoajaa webhotelliin, joka tarjoaa vakaan alustan kotisivullesi ja auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Sivuston kävijämäärää seuraamalla voit tutkia sen kehitystä, onko se jatkuvassa nousussa, voiko kävijäpiikkiin varautua jo ennakkoon? Muista myös varmuuskopioida sivustosi säännöllisesti pahan päivän varalle.

Jos sinulla on WordPress-sivusto, kannattaa käyttää erityisesti WP:lle optimoitua webhotellia. Lue asiakkaidemme kokemuksia WordPress-optimoiduista webhotellistamme.

Sivuston visuaalinen vakaus

Olet varmasti joskus sivustolle mennessä kohdannut tilanteen, jossa sivustolla liikkuessa kuvat tai elementit vaihtavat paikkaa. Tällaisen sivuston käyttäminen ei ole erityisen miellyttävää ja siksi tämä onkin nykyään nostettu yhdeksi SEO-tuloksiin vaikuttavista mittareista.

Core Web Vitals -artikkelissamme sukelsimme syvemmälle uusiin käyttäjäkokemusta mittaaviin arvoihin. Yksi näistä ”vitaaliarvoista” on kumulatiivinen vakaus eli Cumulative Layout Shift (CLS).

Kuinka tähän arvoon voi vaikuttaa?

  1. Optimoi sivuston kuvien, videoiden ja elementtien koko
  2. Käytä erilaisia sivusto-plugineja eli lisäosia harkiten
  3. Varmista, että sivusto lataa verkkofontit ennakkoon
  4. Varaa mainoksille omat paikat sivustolta
  5. Optimoi dynaamiset sisällöt, varmista siis, ettei esimeriksi pop-up-ikkunat vaikuta sivuston asetteluun

Huomaa myös, että sivuston nopeus vaikuttaa myös sivuston vakauteen. Lue tästä miten voit parantaa kotisivujesi nopeutta.

Mikä webhotelli on vakaa ja luotettava?

Hostinpalvelu on tehokas ja nopea webhotelli. Yhtenä Suomen suurimmista domainvälittäjistä meidän vastuumme on tuottaa toimivaa ja kestävää webhostingia. Meillä on kotimaiset vakaat ja nopeat palvelimet. Käyttämämme Digitan laitesalit on turvattu useilla varajärjestelmillä, joten kotisivusi sijaitsevat vakaan perustan päällä. Tiesitkö muuten, että laitesalien hukkalämpöä hyötykäytetään lämmityksessä?

Hostinpalvelulla sinua on auttamassa huippu asiakaspalvelu. Saat siis ongelmatilanteissa nopeaa ja asiantuntevaa palvelua. Reagoimme myös alan jatkuvaan muutokseen nopeasti ja tarjoamme aina teknologian kehityksen kärjessä olevia palveluja.

Jos etsit luotettavaa webhotellia tai mietit vaihtamista luotettavampaan ja toimivampaan hostingpalveluun  – olet juuri oikeassa Hostingpalvelussa.

 

Katso tästä sinulle sopiva webhotellipaketti

 

Etkö tiedä minkä kokoisen webhotellipaketin valitsisit? Vertaile webhotelleja tästä.