Sopivan webhotellin valinta voi tuntua työläältä, jos sitä ei ole aiemmin tehnyt. Tyypillisesti asiaan törmää ensimmäisiä kotisivuja perustaessa. Esittelemme tässä artikkelissa, millainen webhotelli on hyvä valinta kotisivujen ylläpitoon sekä neuvomme kuinka valitset sopivan kokoisen webhotellin.

 

 1. Mikä on webhotelli?
 2. Oikean webhotellin valitseminen
 3. Webhotellit yrittäjille ja yrityksille
 4. WordPress-optimoidut webhotellit

+ Domainin valinta

 

Mikä on webhotelli?

Webhotelli (engl. shared web hosting) on verkkopalvelimesta ylläpidetty palvelu, joka sisältää kotisivujen ja sähköpostien ylläpitoon tarvittavat ominaisuudet. Yhdellä palvelimella voi olla lukuisia webhotelleja, joita hosting-palveluiden tarjoaja ylläpitää. 

Koska webhotelli käyttää jaettua palvelinta muiden asiakkaiden kanssa, saadaan palvelimen ylläpitokustannukset saadaan alhaisiksi ja valvonta nopeaksi. Modernien webhotellien toimintavarmuus, tietoturva ja suorituskyky on optimoitu korkealle tasolle kustannustehokkaasti.

Webhotelli siis tarjoaa paikan, johon rakentamasi sivusto tallentuu ja josta käsin voit julkaista sen verkkoon. Webhotellin avulla voit julkaista omat kotisivut, blogin tai verkkokaupan sekä yksilölliset sähköpostit omalla verkkotunnuksella.

Oikean webhotellin valitseminen

Webhotellin valintaan vaikuttavat liiketoiminnan tarpeet ja tavoitteet verkossa. On tärkeää valita webhotelli, joka tarjoaa tarvittavat ominaisuudet ja toimii luotettavasti. Alussa olennaisinta on kuitenkin valita luotettava palveluntarjoaja, jonka kanssa on helppo asioida ja jonka palvelussa paketin vaihtaminen isompaan onnistuu helposti. 

 

Asiakkaiden kokemuksia asiakaspalvelustamme

”Nopeaa, ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua!”

”Useampi vuosi HP:n asiakkaana ja on osaavaa porukkaa ja loistava aspa. Vahva suositus!”

”Todella ystävällinen, selkeä puhelun vastaanotto ja neuvonta web asioissa, homma hoitui helposti ja lopputulos oli selkeä.”

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Yksiä tärkeimmistä asioista webhotellin valinnassa ovat nopeus ja toimintavarmuus. Jos verkkosivujesi julkaisujärjestelmä on WordPress, kannattaa valita WP-optimoitu webhotelli. Tämä takaa WordPress-pohjaisten kotisivujen salamannopean ja turvatun toiminnan.

Lisäksi webhotellin valinnassa tulee kiinnittää huomiota levytilaan ja sallittuun liikennemäärään. Suuressa osassa kotisivuja 1-2 Gt levytila riittää varsin hyvin. Jos sivu sisältää isoja määriä kuvia, musiikkia tai videoita, kannattaa harkita webhotellipakettia suuremmalla levytilalla. Liikennemäärään vaikuttaa sisällön koon lisäksi myös vierailijoiden määrä ja heidän sivuilla suorittamat toiminnot. Voit aloittaa pienemmällä webhotellilla, ja vaihtaa myöhemmin isompaan liikennemäärän kasvaessa.

Muita huomioon otettavia asioita ovat sähköpostilaatikoiden määrä, hallintapaneelin helppokäyttöisyys, varmuuskopiot, SSL-sertifikaatti sekä tietoturva.

Yleensä webhotelliin sisältyy vähintään yksi sähköpostilaatikko. Hostingpalvelun webhotellit tarjoavat minimissään kolme ja enintään sata sähköpostilaatikkoa. Suuret yritykset saavat ostettua sähköpostilaatikoita tarvittaessa lisää asiakaspalvelumme kautta.

Kuvakaappaus cPanelin etusivusta
Hostingpalvelun hallintapaneeli käyttää cPanelia, joka on helppo ja suosittu webhotellin hallintasovellus.

 

Hyvä webhotelli tarjoaa helppokäyttöisen hallintapaneelin, jonka kautta voit hallita sivustoasi. Tarkista myös, huolehtiiko palveluntarjoaja webhotellin varmuuskopioinnista. Varmuuskopiot on hyvä ottaa vähintään kerran päivässä. 

Tarvitset kotisivuille turvallisuussyistä SSL-salauksen, jolla pyritään estämään arkaluontoisten tietojen päätyminen ulkopuolisten käsiin. Jos sivustosi ei käytä SSL-sertifikaattia, selaimet voivat varoitella sivustollasi vierailevia mahdollisista tietoturvariskeistä. Yleensä SSL-salaus sisältyy webhotelliin ilman eri maksua, ja näin onkin kaikissa Hostingpalvelun webhotelleissa.

Webhotellin tietoturvasta kannattaa pitää huolta erityisesti, kun harjoitat liiketoimintaa kotisivujen kautta. Hostingpalvelu suojaa kaikki webhotelli-palvelimet tehokkaalla monitasoisella järjestelmällä, joka estää tehokkaasti web-sovellusten haavoittuvuuksien aiheuttamia uhkia. Järjestelmä tarjoaa suojaa sisällönhallintajärjestelmille, asiakastietojärjestelmille sekä verkkokaupoille. Lisäksi roskapostin lähetys sivuston lomakkeiden kautta on estetty.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajan luotettavuuteen sekä asiakaspalvelun tarjoamaan tukeen mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jos olet ostamassa webhotellia ensimmäistä kertaa, suosittelemme valitsemaan palveluntarjoajan, jonka sivuilta löytyy todennettuja asiakaskokemuksia ja joka tarjoaa vähintään 14 päivän tyytyväisyystakuun

Mikäli arvelet tarvitsevasi tukea palvelun käyttöön, tarkista miten palveluntarjoajan asiakaspalvelun tavoittaa ja tarjoaako tämä itsellesi luontevan tavan ottaa yhteyttä. Kaikki hosting-palveluntarjoajat eivät esimerkiksi tarjoa maksutonta puhelinpalvelua tai suomenkielistä tukea lainkaan. Hyvä asiakaspalvelu on korvaamaton apu, jos et itse ole teknisesti orientoitunut tai valmis käyttämään aikaa “hosting-lingon” ja säätöjen haltuunottoon omin päin.

 

Hostingpalvelun webhotellit yrittäjille ja yrityksille

Tarjoamme kolme eri vaihtoehtoa erilaisiin tarpeisiin. Esimerkkien kävijämäärät ovat suuntaa-antavia, koska verkkosivujen resurssien tarpeessa on merkittäviä eroja riippuen sisällön määrästä ja toteutustavasta.

Pienin webhotelli: yksinyrittäjä tai aloittava yritys, 1–3 työntekijää

Aloituspakettimme tarjoaa perustason ominaisuudet ja suorituskyvyn. Aloituspaketti sisältää sähköpostilaatikot kolmelle käyttäjälle. Se on erinomainen valinta aloittavalle yrittäjälle, pienelle yhdistykselle tai harrastajalle pienimuotoiseen tarpeeseen.

SSD-levytilaa on kotisivuille ja sähköposteille kahden gigatavun verran. Tämä riittää pienimuotoisille kotisivuille ja muutamalle sähköpostilaatikolle vallan mainiosti.

Mikäli tarve tulevaisuudessa kasvaa, on Peruspakettiin päivittäminen helppoa webhotellin hallintapaneelin tai asiakaspalvelumme kautta.

 

Vinkki pienyrittäjälle: Ota huomioon sesonkivaihtelu

Suureen sesonkivaihteluun perustuvan verkkoliiketoiminnan (esimerkiksi naamiaistarvikeliikkeen) osalta pienyrittäjän kannattaa olla ennen sesonkia yhteydessä palveluntarjoajaan webhotellin kapasiteetin varmistamiseksi, mikäli kotisivujen ylläpito on viety pieneen webhotelliin.

 

Aloituspaketin avainlukuja:

 • Tarve enintään kolmelle sähköpostiosoitteelle
 • Kotisivujen laajuus enintään 20 sivua 
 • Enintään kaksi domainia käytössä
 • Kotisivuilla enintään 50 uniikkia kävijää päivässä

Peruspaketin avainlukuja:

 • Tarve enintään 10 sähköpostiosoitteelle
 • Enintään 50 sivua sivustolla
 • Useita verkkotunnuksia käytössä, enintään 8 domainia 
 • Kotisivuilla vähemmän kuin 200 uniikkia kävijää päivässä

Keskikokoinen webhotelli: Kasvava yritys, 3–20 työntekijää

Kasvavalla yrityksellä myös sivuston tarpeet kasvavat. Kotisivut alkavat saada lisää kokoa ja ominaisuuksia, ja samalla nousee levytilan tarve. Myös sähköpostiosoitteita voidaan tarvita enemmän.

Tällöin hyvä vaihtoehto on Peruspaketti. Se tarjoaa viisi gigatavua SSD-levytilaa sekä 10 sähköpostiosoitetta. Myös kotisivujen suorituskyky ja tiedonsiirtoraja nousee, jolloin sivut toimivat nopeammin ja kestävät ongelmitta suuremman samanaikaisen kävijämäärän.

Mikäli tarve jatkossa kasvaa, on Yrityspaketteihin päivittäminen helppoa webhotellin hallintapaneelin tai asiakaspalvelumme kautta.

 

Yrityspaketit: pk-yritykset ja isommat verkkokaupat

Mikäli on kyse vieläkin suuremmasta sivustosta tai haluat yksinkertaisesti parasta suorituskykyä verkkosivuillesi, vastaavat Yrityspaketti-webhotellimme tarpeeseen. Ne tarjoavat moninkertaisen määrän resursseja ja suorituskykyä sekä mahdollistavat jopa kymmenien verkkotunnusten sekä sähköpostilaatikkojen käyttämisen.

Yrityspakettien avainlukuja:

 • Käytettävissä 50-100 sähköpostilaatikkoa
 • Kotisivujen laajuus jopa 100-200 sivua
 • Kotisivuilla jopa 1000-2000 uniikkia kävijää päivässä

 

Tutustu yrityspaketteihin


Yrityspakettien tehostettu suorituskyky parantaa eritoten raskaiden sivustojen nopeutta, ja mahdollistaa isomman kävijämäärän sivustolla ilman hidasteluita.

Tutustu webhotellipaketteihin

 

Hostingpalvelun WordPress-optimoidut webhotellit

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, joka taipuu moneen tarpeeseen. Mikäli olet rakentamassa kotisivut WordPressilla, suosittelemme valitsemaan sille erityisesti optimoidun webhotellin. Automaattisesti asennettava WordPress-välimuisti tekee sivustostasi tavallista webhotellia nopeamman, ja suurempaa liikennemäärää kestävän.

Kolmesta WP-webhotellistamme löydät suorituskykyisen paketin kaiken kokoisille sivustoille. Kaikkiin WP-paketteihin sisältyy pienen sivuston siirto. Tarjoamme nopeutta, vaivattomuutta sekä huipun asiakaspalvelun kilpailukykyiseen hintaan.

 

Webhotelli WP 1: Keskikokoisille kotisivuille ja blogisivustoille

Hintaansa nähden tehokas webhotelli, johon rakennat WordPress-sivuston ominaisuuksista tinkimättä. Kuuden gigatavun SSD-levytilan ansiosta myöskään sisällöissä ei tarvitse säästellä.

 

WP1-paketin avainlukuja:

 • Tarve enintään kymmenelle sähköpostilaatikolle
 • Enintään 50 sivua sivustolla
 • Kotisivuilla käy korkeintaan 400 uniikkia kävijää päivässä

 

Webhotelli WP 2: Verkkokaupoille ja suosituille sivustoille

Webhotelli, jossa toimivat laajatkin kotisivut tai keskikokoinen verkkokauppa nopeasti ja sujuvasti. 12 gigatavua SSD-levytilaa mahdollistaa verkkokaupan tuotekuvien lataamisen sekä kaikkien tarvittavien lisäosien nopean toiminnan.

 

WP2-paketin avainlukuja:

 • Käytettävissä 50 sähköpostilaatikkoa
 • Enintään 100 sivua sivustolla
 • Kotisivuilla käy vähemmän kuin 1000 uniikkia kävijää päivässä

 

Webhotelli WP 3: Vankkaa suorituskykyä vaativaan käyttöön

“Kun melkein mikään ei riitä” suurin WP-webhotellimme vaativaan käyttöön, esimerkiksi suurta sesonkivaihtelua kokeville isoille verkkokaupoille. 25 gigatavun SSD-levytila takaa, ettei tiedostoista, lisäosista tai toiminnallisuuksista tarvitse tinkiä.

 

WP3-paketin avainlukuja:

 • Käytettävissä 100 sähköpostilaatikkoa
 • Verkkosivuilla jopa 200 sivua
 • Kotisivuilla jopa 2500 uniikkia kävijää päivässä

 

 

Tutustu WordPress-webhotelleihin

 

Domainin eli verkkotunnuksen valinta

Hyvä domain voi olla vaikka yrityksesi nimi tai se voi muutoin kuvata palveluasi. Mikäli haluat käyttää domainia sähköpostissa, kannattaa päädomainista jättää ääkköset pois. Suomalaisten yritysten kotisivuilla on hyvä käyttää fi-päätettä.
Verkkotunnuksen kannattaa olla myös helposti kirjoitettava ja muistettava. Hyvä verkkotunnus voi sisältää jonkin toimialallesi oleellisen avainsanan, jota hakukoneet arvostavat ja jonka avulla ihmiset löytävät sivuillesi helpommin.

Varmistathan, ettei domain loukkaa kenenkään aiemmin rekisteröimää nimeä tai tavaramerkkiä. Voit hakea rekisteröityjä tavaramerkkejä Patentti- ja Rekisterihallituksen sivuilta. Vapaita verkkotunnuksia voit hakea domainhaulla.

Lue lisää domainin valinnasta

 

Mikäli et ole varma mikä webhotellipaketti sopii kotisivuillesi, anna osaavan asiakaspalvelumme auttaa parhaan vaihtoehdon valinnassa. Voit aina aloittaa pienemmällä paketilla ja vaihtaa sen myöhemmin isompaan samalla, kun liiketoimintasi tarpeet kasvavat. Asiakaspalvelumme tukee niin palvelun käyttöönotossa kuin yllättävissäkin käytön aikaisissa haasteissa.