Kotisivukoneella tarkoitetaan palvelua, jossa nettisivujen teko ja julkaisu tapahtuu helppokäyttöisellä selaimessa toimivalla editorilla. Voit lisätä sivuja, tekstejä ja kuvia sekä muotoilla ulkoasua editorin asettamissa rajoissa. Voit myös lisätä lomakkeet ja sosiaalisen median linkitykset, ilman teknistä osaamista. Yleensä editorit toimivat drag-and-drop-tyylillä eli raahaamalla ja sijoittamalla elementtejä eri kohtiin sivua. Voit siis aloittaa nettisivujen suunnittelun suoraan sisällöistä, miettimättä teknistä toteutusta.

”All inclusive” -kotisivukoneet

Tunnettuja kotisivukoneita ovat esimerkiksi Wix, WordPress.com, SquareSpace ja Webnode. Näissä sivusto rakennetaan suoraan palveluntarjoajan palveluun, eikä kotisivut hankkiva yritys varsinaisesti omista sivustoa itse. Tilanne on sama, kun yrityksellä olisi someprofiili jossain somepalvelussa. Tällöin yritys käyttää palvelua ja on myös velvoitettu noudattamaan palvelun sääntöjä ja käytänteitä.

Webhotelli + kotisivukone

Monet palveluntarjoajat tarjoavat webhotellin oheen lisäpalveluna kotisivukonetta, jolloin yritys vuokraa ensin tarvitsemansa palvelintilan nettisivuilleen ja sen jälkeen rakentaa sivuston kotisivukoneella. Tällöin yrityksellä on enemmän hallintaa sivustonsa suhteen, koska se hallinnoi itse vuokraamaansa palvelintilaa ja vastaa esim. itse sivuston domainin hallinnasta.

Kotisivukoneilla pystyt tekemään siistit ja hyvännäköiset perussivut, mutta ne eivät taivu mihin tahansa. Niissä ei pysty muokkaamaan sivuston lähdekoodia ja ulkoasun muokkaamisessa voi tulla vastaan tilanteita, joissa täsmälleen haluttu muotoilu ei ole mahdollinen. Jos siis sivustolle tai verkkokauppaan haluaa joitain tiettyjä erikoisempia ominaisuuksia, kannattaa varmistaa ennalta, onko niiden toteutus mahdollista kotisivukoneella.

 

Takaisin Kotisivut yritykselle -sivulle