Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista julkaisujärjestelmistä (CMS) on WordPress. WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä ja sen voi ladata ilmaiseksi osoitteesta wordpress.org (huom. ei ole sama kuin wordpress.com). WordPress-sivustosta saa tehtyä verkkokaupan WooCommerce-lisäosalla. Muita julkaisujärjestelmiä ovat esimerkiksi Drupal ja Joomla.

Jos teet sivuston WordPressillä, täytyy sinulla olla webhotelli, johon WordPress asennetaan. Eli WordPress on ilmainen, mutta maksat webhotellista.

WordPress kotisivut helposti teemoilla ja lisäosilla

WordPress-kotisivujen tekoa helpottaa yleensä laaja valikoima erilaisia valmisteemoja. Teemat ovat valmiita pohjia, joita muokkaamalla voi luoda itselleen haluamansa näköiset sivut. WordPressissä lähdekoodia voi myös muokata, minkä ansiosta räätälöintejä on helpompi tehdä, jos koodaaminen on hallussa. Myös erilaiset lisäosat (plug-in) helpottavat erilaisten ominaisuuksien lisäämistä sivustolle. Teemoja ja lisäosia on tarjolla ilmaisina sekä maksullisina.

Valmiissa teemoissa on voi tulla kuitenkin vastaan niiden rajatut ominaisuudet. Jos itsellään ei ole sen kummempia koodaustaitoja, ongelmia tuskin saa ratkaistua omin voimin. On siis hyvä varautua, että yrityksesi kotisivujen toteutuksessa voi jotkin yksityiskohdat määrittyä valitun teeman rajoituksien mukaan.

On tärkeää pitää kaikki lisäosat ja WordPress päivitettyinä ja ajan tasalla. Myös tarpeettomien lisäosien asentamista sivustolle tulee välttää. Lisäosat vaikuttavat sivuston nopeuteen ja päivittämättä jääneet lisäosat aiheuttavat tietoturvariskin.

Jos haluat WordPress kotisivut yrityksellesi ja sivuston rakentaminen omin voimin tuntuu liian työläältä, voit tilata sivuston ammattimaiselta.

 

Takaisin Kotisivut yritykselle -sivulle