Sähköpostilistojen avulla voit yksinkertaistaa viestien lähetyksen suurelle määrälle ihmisiä. Voit lisätä ryhmän sähköpostiosoitteita listaan ilman, että tarvitsee kirjoittaa osoitteet joka kerta erikseen sähköpostia lähetettäessä. Riittää vain, että lähetät postituslistassa luomaasi osoitteeseen sähköpostia ja tämä sama sähköposti saapuu postituslistan kaikkiin sähköpostiosoitteisiin. Tämä voi olla erittäiin hyödyllinen tapa lähetettäessä tiedotteita tai vastaavia isolle määrälle ihmisiä.

Sähköpostilistan luonti

Askeleet:

1. Klikkaa hallintapaneelissa kohtaa ”Sähköpostilistat” ryhmässä Sähköposti.

2. Täytä seuraavat:

Listan nimi (Sähköpostilistasi nimi.)
Salasana (Sähköpostilistasi muokkaukseen)
Salasana uudelleen
Valitse domain listalle.

3. Klikkaa ”Lisää sähköpostilista”. Kun sivu on latautunut, tulisi näkyä vahvistusviesti: ”Updated List listasinimi valitsemasidomain”

4. Klikkaa ”Takaisin”.

5. Uusi listasi näkyy kohdan ”Listan nimi” alla. Voit valita täällä kolmesta eri toiminnosta:

Poista (Tuhoaa listasi)
Vaihda salasanaa (uusi salasana listalle)
Muokkaa (Tällä teet postituslistastasi toimivan).

6. Klikkaa ”Muokkaa”, jotta pääset lisämään mm. sähköpostiosoitteet uuteen listaan. Kohdasta ’Muokkaa’ pääset siis käyttämään kolmannen osapuolen ohjelmaa nimeltään Mailman.

Hyödyllisiä vinkkejä Mailman-ohjelman käyttöön:

kohdasta ”Language Options” voit vaihtaa kielen suomeksi.
Kohdasta ”Membership Management” valitsemalla ”Joukko liittäminen” voit lisätä sähköpostiosoitteita listaan (yksi per rivi).
Listan yleisesittelysivulla näet sivun, jonka kautta käyttäjät voivat itse liittyä sähköpostilistaasi
Konfigurointiluokkien alta kannattaa käydä läpi sähköpostilistojen eri asetukset.
Lisää Mailmanista osoitteissa:
http://staff.imsa.edu/~ckolar/mailman/

http://www.gnu.org/software/mailman/mailman-admin/index.html