Tilaus

Oidom kotisivukoneemme on erillinen palvelu, jonka voit tilata sivujemme kautta täältä.

 

Oidomin tilauksen alussa tilauslomakkeessa kysytään mille domainille Oidom on tarkoitus tilata. Tässä kohtaa voi joko (1.) tilata täysin uuden domainin rekisteröinnin (kustantaa aina erikseen) tai valita käyttävänsä jotain jo olemassaolevaa domainia. Olemassaolevan domaini kohdalla voi vielä valita haluaako (2.) tilata samassa tilauksessa domainin siirron meidän palveluumme (jos domain aiemmin toisella välittäjällä), tai (3.) käyttääkö jo meidän palvelussamme olevaa domainia / ohjaa domainin meille.

 

Huom! Ole tarkkana, että tilaus tulee juuri sille domainille, jolle Oidom on tarkoitus lopulta julkaista. Vaikka käytössäsi olevalla domainilla olisi jo vanha sivusto olemassa, niin voit Oidomilla rakentaa rauhassa uuden sivuston ja vanha toimii sillä aikaa normaalisti, kunnes Oidom-sivusto on valmis julkaistavaksi.

 

Domainin lisäksi tulee Oidomia varten käytössä olla myös jokin webhotelli, johon Oidomia käyttävä domain liitetään tai on jo liitetty. Jos webhotellia ei vielä ole olemassa, niin tulee se hankkia ennen Oidomin tilausta. Muista resurssitarpeista (kuten sähköpostitilien tai levytilan määrän) riippuen webhotelleiksi Oidomille sopivat, Aloitus-, Perus-, sekä Yrityspakettimme.

Käyttöönotto

Kun webhotelli ja Oidom ovat tilattuna, niin voi Oidomia lähteä käyttämään. Käytön pääset aloittamaan webhotellin hallintapaneelin kautta kohdasta Oidom.

 

Hallintapaneelin Oidom-sivulta löytyy Sivustosi ja sen kohdalta kaksi vaihtoehtoa:

  1. Muokkaa-painikkeella pääset aloittamaan uuden Oidom-sivuston luonnin tai muokkaamaan jo aloitettua projektia.
  2. Tuhoa vanha sivusto ja aloita alusta -painikkeella taas poistetaan vanha Oidom-projekti ja poistamisen jälkeen voi taas aloittaa puhtaalta pöydältä. Tätä painiketta tulee siten käyttää ainoastaan, jos olet täysin varma projektin poistamisesta.

 

Mukavaa verkkosivujen rakentamista!

 

15.12.2020