Tämä ohje opastaa, miten voit hallita roskapostisuodatinta, vapauttaa roskapostiksi luokiteltuja viestejä ja lisätä lähettäjiä valkoiselle/mustalle listalle.

Roskapostisuodattimeen pääset käsiksi kirjautumalla hallintapaneeliin ja klikkaamalla linkkiä ’SpamExperts’.

Roskapostisuodattimen hallinta.

Valitse haluamasi domain ja klikkaa sen oikealta puolelta ’Login’-painiketta.

Roskapostisuodattimen hallinta.

Pääset tarkastelemaan karanteeniin jääneitä sähköposteja klikkaamalla sivuston vasemmassa laidassa olevaa ’Roskapostin karanteeni’ -painiketta.

Roskapostisuodattimen hallinta.

Ohjelma listaa kaikki karanteeniin jääneet viestit. Mikäli huomaat täällä viestin, joka ei ole roskapostia, merkitse viesti ruksilla alla olevan kuvan mukaisesti ja valitse alasvetovalikosta ”vapauta ja opeta”. Klikkaa tämän jälkeen sinistä ’Toteuta’-painiketta, jolloin SpamExperts vapauttaa viestin ja viesti tulee saapuneet-kansioosi. Voit halutessasi tarkastella viestiä klikkaamalla sen otsikkoa, jolloin viesti avautuu.

Roskapostisuodattimen hallinta.

Voit myös lisätä sähköpostiosoitteen ns. valkoiselle listalle, jolloin kaikki viestit kyseisestä osoitteesta hyväksytään ja ne tulevat automaattisesti saapuneet-kansioosi. Käytä tätä vaihtoehtoa vain jos olet aivan varma, ettei osoitteesta lähetetä roskapostia.

Klikkaa sivuston vasemmassa laidassa olevaa ’Lähettäjän sallittu lista’ -painiketta. Kirjoita ’Sähköpostiosoite/isäntänimi:’ -kenttään sallitun lähettäjän sähköpostiosoite ja klikkaa sinistä ’Lisää’-painiketta. Voit myös kirjoittaa kenttään pelkän domainin nimen, jolloin kaikki sähköpostit kyseisestä domainista sallitaan.

Mikäli saat jatkuvasti roskapostia joltain tietyltä vastaanottajalta tai et halua vastaanottaa viestejä tietystä osoitteesta, voit lisätä osoitteen mustalle listalle. Huomaathan, että tämä estää kaikki viestit kyseisestä osoitteesta.

Klikkaa sivuston vasemmassa laidassa olevaa ’Lähettäjän estolista’ -painiketta. Kirjoita ’Sähköpostiosoite/isäntänimi:’ -kenttään estettävän lähettäjän sähköpostiosoite ja klikkaa sinistä ’Lisää’-painiketta. Voit myös kirjoittaa kenttään pelkän domainin nimen, jolloin kaikki sähköpostit kyseisestä domainista estetään.