Haluaisitko päästä webhotellin tiedostoihin käsiksi helposti ilman kirjautumista? Haluaisitko pystyä tallentamaan dokumentit esim. Wordista suoraan palvelimelle talteen?
Nämä ohjeet opastavat ftp-levytilan käyttöönoton.

Huom! Tämä ohje on ensisiaisesti tehty Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten, mutta ohjeesta saattaa olla apua myös Vista/XP -käyttäjille.

Haluaisitko päästä webhotellin tiedostoihin käsiksi helposti ilman kirjautumista? Haluaisitko pystyä tallentamaan dokumentit esim. Wordista suoraan palvelimelle talteen?
Nämä ohjeet opastavat ftp-levytilan käyttöönoton.

Huom! Tämä ohje on ensisiaisesti tehty Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten, mutta ohjeesta saattaa olla apua myös Vista/XP -käyttäjille.

Aloita valitsemalla seuraava.

Mene hallintasivuilta kohtaan ‘Ftp-tilit’.

Seuraavaksi näkyvissä pitäisi olla lomake, jolla voi luoda uuden ftp-tilin. Täytä lomakkeeseen käyttäjätunnus ja salasana. Kotikansio kannattaa määrittää sen mukaan että miten haluat käyttää ftp-tiliä. Jos jätät kansio-kentän tyhjäksi niin tili käyttää oletuksena juurikansiota. Jos haluat nähdä resurssienhallinnassa vain yhden ftp-kansion, niin tähän kannattaa määrittää esimerkiksi ‘weblevy’. Paina lopuksi ‘Luo FTP-tili’ -painiketta. Palaa hallintapaneelin etusivulle.

Nyt kun ftp-tili on luotu, niin kannattaa käydä myös salaamassa kyseinen kansio mikäli et halua että kaikilla on lukuoikeus tiedostoihisi. Valitse ‘Tiedostojenhallinta’. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella valitsemaasi ftp-kansiota ja valitse valikosta ‘Password Protect’

Jotta salasanasuojaus tulee käyttöön, niin ‘Salasanasuojaa tämä kansio’ pitää olla valittuna. Kansion nimi -kenttään voi kirjoittaa oikeastaan mitä haluaa. Paina ‘Tallenna’ -painiketta tässä vaiheessa. Järjestelmä ilmoittaa että kansio on nyt salattu, voit painaa ‘Takaisin’ -painiketta. Seuraavaksi pitää täyttää kansion käyttäjää koskevat tiedot. Muistamisen helpottamiseksi kannattaa käyttää samoja kirjautumistietoja kuin ftp-tilissäkin käytit. Kun olet täyttänyt pyydetyt tiedot, niin paina ‘Tallenna’ -painiketta. Nyt salasanasuojaus on tehty.

Seuraavaksi windowsin resurssienhallintaan pitää syöttää tarvittavat tiedot. Avaa käynnistä-valikko ja valitse sieltä ‘Computer/Tietokone’

Ikkunan ylälaidasta valitse ‘Map network drive/Yhdistä verkkoasemaan’.

Ikkunan alalaidasta valitse ‘Muodosta yhteys verkkosivustoon, jota voit käyttää tiedostojen ja kuvien tallentamiseen/Connect to a Web site that you can use to store your documents and pictures’

Verkkosijainnin lisäämistä koskeva velho käynnistyy. Ensimmäisesttä ikkunassa paina vain seuraava.

-> Uudestaan Seuraava.

Verkko-osoitteeksi tulisi antaa joko palvelimen osoite(suositus) ‘ftp://serverX.hostingpalvelu.fi’ (X tarkoittaa palvelimen numeroa, joka selviää esimerkiksi webhotellin hallintapaneelista kohdasta ‘Palvelimen tiedot’) tai vaihtoehtoisesti oman domainin osoite muodossa ‘ftp://omadomain.fi’

Seuraavassa ikkunassa velho kysyy että haluatko kirjautua anonyymisti vai käyttämällä käyttäjätunnusta. Jätä tässä vaiheessa ‘Kirjaudu sisään anonyymisti’ ruksatuksi. Paina ‘Seuraava.

Seuraavaksi voit antaa verkkosijainnille nimen. Nimi on täysin vapaamuotoinen. Käytä nimeä josta sitten myöhemmin tunnistat kyseisen verkkolevyn.

Paina vain Valmis, niin järjestelmä yrittää kirjautua verkkolevylle.

Seuraavaksi järjestelmä pyytää ftp-tilin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Syötä tähän tiedot jotka loit aiemmin.

Verkkolevy pitäisi olla nyt käytettävissä.