Tämä ohje opastaa, miten Hostingpalvelu.fi:n kotisivukoneella tallennat eri versioita kotisivukoneeseen (eli palvelimelle) ja myös omalle tietokoneelle. Suosittelemmekin tallentamaan välillä omat kotisivut varmuuden vuoksi myös omalle tietokoneelle. Tässä ohjeessa näytetään myös, miten tallennukset palautetaan.

Nykyisen version tallentaminen onnistuu klikkaamalla kotisivukoneen työkalupalkissa olevaa kohtaa ’Tallenna’.

tallennus1

Onnistuneesta tallennuksesta tulee vahvistus työkalupalkin yläosaan vihreänä palkkina.

tallennus_onnistunut

Voit tallentaa useita eri versioita kotisivukoneessa klikkaamalla kuvan mukaisesti pientä nuolipainiketta ’Tallenna’-tekstin vieressä.

tallennus2

Valitsemme tässä esimerkissä neljännen tallennuspaikan, jossa lukee ’Tyhjä paikka’. Valinta tehdään klikkaamalla hiirellä kyseistä kohtaa. Tämän jälkeen voimme kirjoittaa siihen tallennuksen nimen.

tallennus3

Esimerkkikuvassa nimeämme tallennuksen kolmanneksi versioksi.

tallennus4

Kun olet kirjoittanut tallennuksen nimen, tallenna se klikkaamalla alhaalla olevaa ’Tallenna’-painiketta. Onnistuneesta tallennuksesta tulee vahvistus vihreänä palkkina työkalupalkin yläosaan.

tallennus5

Suosittelemme myös käyttäjiä varmuuden vuoksi lataamaan omalle tietokoneelle kotisivuista tehtyjä versioita, jottei kaikkea tarvitse tehdä alusta, mikäli jotain sattuu.

Omalle tietokoneelle voi ladata kotisivuista version klikkaamalla sen oikealla puolella olevaa ’tallennus’-kuvaketta. Kyseinen painike on ympyröitynä allaolevassa kuvassa.

tallennus_tietokoneelle

Voit palauttaa tehdyn pikatallennuksen, klikkaamalla työkalupalkissa olevaa kohtaa ’Palauta’, josta kuva alla. Voit myös palauttaa aiemmin luomiasi versioita ja niistä lisää jäljempänä tässä ohjeessa.

palautus

Voit valita palautettavaksi aiemmin tallentamasi version, klikkaamalla ’Palauta’-painikkeen vieressä olevaa nuolta kuvan mukaisesti.

palautus2

Valitse ensin klikkaamalla haluttu versio. Tämän jälkeen klikkaa alhaalla olevaa painiketta ’Palauta’.

palautus3

Kotisivukone vielä haluaa varmistuksen palautukselle. Klikkaa ’Kyllä’, kun haluat tehdä palautuksen.

palautuksen_varmistus

Klikkaa työkalupalkissa ’Palauta’-painikkeen vieressä olevaa nuolta kuvan mukaisesti.

palautus2

Klikkaa painiketta, jolla ladataan tiedosto kotisivukoneeseen omalta tietokoneelta halutun tallennuspaikan vierestä. Kuvakkeen näet allaolevasta kuvasta.

palautus_tietokoneelta

Klikkaa ’Selaa’ avautuneesta ponnahdusikkunasta. Hae tämän jälkeen omalta tietokoneeltasi tallentamasi kotisivuversio (kotisivutiedoton pääte on .ssb).

palautus_tietokoneelta2

Tämän jälkeen tulee onnistuneesta tuonnista vahvistus työkalupalkkiin, sekä valitsemaasi tallennuspaikkaan lataamasi kotisivut. Kuvan esimerkissä tuo on ’kolmas tallennus’-nimellä ja toisena sellaisena.

palautus_tietokoneelta3