Kotisivukoneessa on monipuoliset mahdollisuudet muokata kotisivujen ulkoasua. Tekemäsi muutokset näet kotisivuissa heti. Ulkoasupuolelta voit värien, reunojen ja muun sellaisen muokkauksen lisäksi myös lisätä sisällölle sivupalkit.


Valitse työkalupalkista ’Sivut’.
Valitse alkuun työkalupalkista kohta ulkoasu.

ulkoasu1

Seuraavaksi näytetään, miten sisällölle voi lisätä sivupalkit ja miten niiden korkeus ja leveys voidaan määritellä.

Valitse oikealta kohdasta ’Sivupalkit’ joko yksi tai kaksi sivupalkkia. Olemme valinneet esimerkkikuvassa yhden sivupalkin. Lisäksi muokkaamme sivupalkin leveyttä ja korkeutta tämän kohdan alta. Leveydeksi esimerkissä on määritelty 150 ja korkeudeksi 200.

sivupalkki2

Lisätty sivupalkki näkyy heti työkalupalkin taustalla olevilla kotisivuillasi sisältöosan vieressä. Pääset muokkaaamaan sivupalkin sisältöä klikkaamalla sitä.

sivupalkki

Voit myös valita ’Venytä sivupalkki ja sisältöä alaosaan (Footer) asti’. Tällöin siis sivupalkki venyy alaosaan asti myös silloin, kun sisältöosassa on sivupalkkia enemmän sisältöä eli rivejä. Kuva tästä vielä alla.

Voit muuttaa yläosan ja alosan 100% leveäksi eli koko sivun kattavaksi klikkaamalla niitä kuvassa. Esimerkkikuvassa on hiiri viety yläosan päälle, jolloin siitä tulee vihreä, ja klikkaamalla se muuttuu koko sivun levyiseksi.

100prosenttia_a

Klikkaamalla samaa kohtaa uudestaan, saa leveyden takaisin pienemmäksi.

100prosenttia

Tässä vielä kuva, josta näkyy kuinka yläosa on koko sivun levyinen.

100prosenttiab

Voit valita sivun alaosasta joko kiinteän leveyden sivustolle tai sitten suhteellisen leveyden selaimen ikkunan kokoon verrattuna. Mallikuvassa on valittuna kiinteä leveys 960 px.

sivupalkki3

Voit valita sisältöosalle ja sivupalkeille sivuille sekä ylä- ja alaosaan marginaalit. Kuvassa olemme asettaneet marginaaleiksi pystysuunnassa 30 ja vaakasuunnassa 10.

marginaalit

Tehdyt muutokset näkyvät heti työkalupalkin taustalla olevissa kotisivuissa. Alla vielä esimerkki, miltä edellä mainituilla asetuksilla välit näyttävät.

marginaalit2

31.08.2020