Tämä ohje opastaa, miten Hostingpalvelu.fi:n kotisivukoneella lisäät ja muokkaat tekstiä sekä lisäät kuvan ja linkin kotisivuille.

Klikkaa hiirellä tekstikenttää, jota haluat muokata.

tekstinmuokkaus1b

Tämän jälkeen avautuu kuvassakin näkyvä editori. Sen avulla pystyt muokkaamaan tekstiä. Pystyt esimerkiksi käsittelemään tekstiä, lisäämään kuvia, linkkejä ja taulukoita. Lisäksi täältä pääset myös muokkaamaan HTML-koodia.

tekstinmuokkaus2

.

Muokataksesi tekstiä valitse se maalaamalla. Tässä esimerkissä kirjoitetaan uusi otsikko ja muokataan se suuremmaksi.

tekstinmuokkaus3

Otsikon koko valitaan editorin vasemmasta yläkulmasta.

tekstinmuokkaus6

Lisää linkki valitsemalla ensin teksti, josta haluat linkin. Hakukoneita varten kannattaa harkita sitä, että käyttää kohteelle jotain nimeä mieluummin kuin esimerkiksi ”Lue lisää”. Tässä tapauksessa hääsivuille lisäämme linkin häälahjalistaan.

tekstinmuokkaus7

Klikkaa ’Linkki’-painiketta oikeassa alakulmassa.

tekstinmuokkaus8

Seuraavaksi avautuu ikkuna, jossa voit valita onko linkin kohde tällä sivustolla tai sitten jokin url-osoite. Voit myös lisätä linkin tuomaasi dokumenttiin.

tekstinmuokkaus9

Klikkaamalla alasvetolaatikkoa (’Valitse sivu’) näet sivustollasi olevat sivut, joihin voit linkata.

tekstinmuokkaus10

Voit myös valita kohteeksi jonkin muun nettiosoitteen. Esimerkkiin on kirjoitettu osoitteeksi http://www.haalahjasivunosoite.fi

tekstinmuokkaus11
Kun linkki on lisätty, näkyy se sinisenä alleviivattuna tekstinä.

tekstinmuokkaus12

Lisätäksesi kuvan klikkaa editorista oikealla ylhäällä olevaa painiketta ’Kuva’.

tekstinmuokkaus13

Valitse tietokoneeltasi haluamasi kuva.

tekstinmuokkaus14

Voit seuraavaksi valita kuvan sijoittelun tekstiin nähden. Voit myös lisätä kuvaan liittyvän kuvatekstin.

tekstinmuokkaus15

Kuva näkyy nyt lisättynä tekstikenttään.

tekstinmuokkaus16