Kalenterin liittäminen vaatii, että käytettävässä sähköpostiohjelmassa on tuki CalDav-kalenterityypille. Tämä tuki löytyy oletuksena ainakin Macin kalenteriohjelmasta, ja esimerkiksi Outlookiin on olemassa ilmaisia lisäosia, joissa on CalDav-tuki. Samat asetukset toimivat kaikkiin sähköpostiohjelmiin, jotka CalDav-muotoa tukevat.

1. Siirry Macissa kohtaan Kalenteri -> Asetukset -> Tilit – Lisää kalenteri (+)
2. Valitse ’Muu CalDav-tili…’

kalenterin liittäminen

3. Syötä seuraavat tiedot:

– Tilin tyyppi: Lisäasetukset
– Käyttäjätunnus: koko sähköpostiosoite
– Salasana: Sähköpostitilin salasana
– Palvelimen osoite: Muotoa cloudX.hostingpalvelu.fi, jossa X on sen palvelimen numero, jossa tilisi sijaitsee. Saat palvelimen nimen tarvittaessa asiakaspalvelustamme tai asiakassivuilta.
– Palvelimen polku: /rpc/principals/kokosähköpostiosoitteesi/ (muuta ’kokosähköpostiosoitteesi’ kohtaan oma sähköpostisi, jonka kalenteria haluat käyttää)
– Portti: 2080
– Käytä SSL:ää valittuna

Klikkaa lopuksi ’Kirjaudu sisään’.

kalenterin liittäminen

Kalenterin liittäminen iPhoneen:

1. Avaa iPhonessa Asetukset -> Kalenteri -> Tilit -> Lisää tili
2. Valitse ”Muu”
3. Valitse ”Lisää CalDAV-tili”
4. Syötä seuraavat tiedot:
– Palvelin: Muotoa cloudX.hostingpalvelu.fi, jossa X on sen palvelimen numero, jossa tilisi sijaitsee. Saat palvelimen nimen tarvittaessa asiakaspalvelustamme tai asiakassivuilta.
– Tunnus: Koko sähköpostilin osoite
– Salasana: Sähköpostitilin salasana
– Kuvaus: Älä täytä, tulee automaattisesti

Kalenterin liittäminen iPadiin

5. Paina ”Seuraava”
6. Puhelin tekee tarkistuksen, tulee herja ”SSL-yhteys ei onnistunut”, valitse ”Jatka”
7. Puhelin tekee uuden tarkistuksen
8. Alas ilmestyy ”Lisävalinnat”, mene sisään ja tee muutokset:
– Laita SSL päälle
– Portti 2080
– Tilin osoite: Älä muuta automaattisesti täytettyä osoitetta

Kalenterin liittäminen iPadiin

Kalenterin liittäminen iPadiin

9. Palaa takaisin ja paina ”seuraava”
10. Automaattisesti puhelin tarjoaa että päällä on kalenteri ja muistutukset, paina ”Tallenna” ja tili on lisätty kalenteriin.