Tämä ohje auttaa Hostingpalvelussa olevan sähköpostin lisäämisessä Windows puhelimeen (esim. Nokia Lumia).

1. Valitse Asetukset

2. Valitse Sähköposti + tilit

3. Valitse Lisää tili

4. Valitse Lisäasetukset

5. Syötä Sähköpostiosoite ja salasana

6. Valitse Seuraava

7. Syötä Tilin nimi ja nimesi

8. Saapuvan postin palvelimen nimen löydät Webhotellin tilauksen yhteydessä sinulle lähetetystä viestistä ”Hosting -tilin tiedot”.

9. Valitse tilityyppi ja sieltä IMAP

10. Seuraavaksi syötä Käyttäjänimi (huom. Koko sähköpostiosoite) sekä Salasana (hallintapaneelissa sähköpostia luodessa laittamasi salasana)

11. Lähtevän postin palvelimen (SMTP) nimen löydät Webhotellin tilauksen yhteydessä sinulle lähetetystä viestistä ”Hosting -tilin tiedot”.

12. Tärkeää: Huomaa, että seuraava kohta tulee olla valittuna: ”Lähtevän postin palvelin edellyttää todennusta”. Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa sähköpostin lähettämiseen.

13. Valitse seuraavat lisäasetuksista:
Edellytä SSL-salausta saapuvissa sähköposteissa
Edellytä SSL-salausta lähtevissä sähköposteissa

14. Tilin pitäisi nyt toimia, joten voit yrittää kirjautua sisään.

Mahdollisia ongelmia ja ratkaisuja:
Normaalissa tapauksessa tässä vaiheessa sähköposti toimii normaalisti. Jos kuitenkin Lumiasi ilmoittaa, että vaatii vielä toimenpiteitä, klikkaa kyseistä kohtaa.

Jos tulee kirjautuminen uudelleen, on kirjautumistiedot syötetty väärin. Tarkistathan, että käytät koko luomaasi sähköpostiosoitetta kirjautumiseen ja, että salasana on oikein. Tarkistathan myös, että olet syöttänyt oikean palvelimen nimen sekä lähtevään, että saapuvaan palvelimeen liittyvään kohtiin.

Jos saat virheilmoituksen virhekoodilla 80072FA8, on todennäköisesti jokin ongelma nettiyhteydessäsi. Voit tarkistaa, että nettiyhteys on toiminnassa esimerkiksi vierailemalla jollakin nettisivulla kännykälläsi. Voit myös kokeilla WLANin käyttöä, mikäli mahdollista. Nettiyhteys alkaa myös yleensä toimia Lumiassa, kun käynnistät puhelimen uudelleen.