Tämän ohjeen avulla voit lisätä sivuillesi favicon -kuvakkeen, joka näkyy sivuston vierailijoilla mm. välilehden vasemmalla puolella. Mikäli sivu lisätään kirjanmerkkeihin, näkyy ko. kuvake myös tässä.

1. Luo favicon -kuvake esim. osoitteessa http://www.favicon.cc/ . Vaihtoehtoisesti voit luoda kuvakkeen kuvankäsittelyohjelmalla (kuvan koko tulisi olla 16×16 ja kuvake tulee tallentaa .ico-muodossa, nimellä favicon.ico).

2. Avaa hallintapaneeli, ja menee tiedostojenhallintaan. Tarkista että olet juurihakemistossa (public_html -kansiossa). Jos kyseessä on lisädomainin sivusto, tulee tiedosto ladata lisädomainin omaan hakemistoon (esim. public_html/lisadomain.fi).

3. Klikkaa työkaluriviltä painiketta ’Tuo’, ja tämän jälkeen ’Valitse tiedosto’ tai ’Choose File’. Valitse tietokoneeltasi luomasi favicon.ico -tiedosto.

4. Mikäli tiedoston lataaminen palvelimelle onnistui, pitäisi kuvakkeen automaattisesti alkaa toimimaan. Mikäli et heti näe muutosta, kannattaa selaimen välimuisti tyhjentää.