Tämä on pikaohje, joka auttaa kotisivukoneen käytössä.

1. Askel KOTI. Aivan alussa askeleessa KOTI voit aloittaa uuden projektin klikkaamalla kohtaa ”Aloita uusi”. Kun olet aloittanut uuden projektin, tallentaa kotisivukone sen ja pääset aina jatkamaan kyseisen sivuston tekoa (eli kyseistä projektia) tullessasi takaisin kotisivukoneeseen ja valitsemalla edellisen työn uudelleen täällä kohdasta ”Muokkaa jo olemassaolevaa sivua”. Klikkaa siis ”Aloita uusi”.

2. Askel 1. Askeleessa yksi määritellään sivuston nimi ja otsikot. Ensimmäisenä tulee antaa projektillesi jokin uniikki nimi, jonka avulla erotat sen muista tulevaisuudessa tekemistäsi projekteista (sivustoista). Projektin nimessä ei saa kuitenkaan käyttää skandinaavisia kirjaimia (ääkkösiä). Muissa kohdissa saa käyttää jo mitä tahansa kirjaimia.

3. Askel 1. Askeleessa yksi, kohtaan yrityksen nimi, voit laittaa esimerkiksi yrityksen nimen, mutta se voi olla mitä tahansa muutakin, jonka vain haluat näkyvän sivuston yläosassa. Myös slogan ja logo näkyvät bannerissa. Niiden paikan pääset määrittelemään askeleessa 3. Yrityksen nimen ja sloganin ulkoasua voit muokata WYSIWYG-editorilla. Yrityksen nimen, sloganin ja logon voi jättää myös tyhjiksi klikkaamalla vastaavia kohtia (Ei yrityksen nimeä, ei slogania, ei logoa). Kun olet valmis, klikkaa tallenna.

4. Askel 2. Tässä askeleessa voit valita tehdyistä sivupohjista mieleisesi. Voit myös kohdasta tee-se-itse-sivupohja tehdä aivan oman sivupohjan. Eri sivupohjaryhmiä voi kahlailla läpi. Kuvassa on löydetty sopiva pohja ryhmästä lemmikit. Kun klikkaat sopivan näköistä sivupohjaa, siirtyy kotisivukone askeleeseen 3. Voit koska vain palata takaisin tähän askeleeseen ja vaihtaa sivupohjaa.

5. Askel 3. Askeleessa 3 voit siirtää yrityksen nimeä, logoa ja slogania haluamaasi paikkaan valitsemalla ne ja siirtämällä hiiren avulla ne haluttuun paikkaan. Voit alasvetovalikoista vaihtaa sivuston sijaintia selaimessa, kuvaa, käytettyä fonttia navigointipalkissa jne. Varsinainen sisältö täytetään vasta askeleessa 5. Jos haluaa sivustolle tekstiä ja/ tai kuvia, jotka näkyvät sivuston kaikilla sivuilla niiden reunoillaa, voi sen tehdä täällä kohdissa yläosa, alaosa, puoli1, puoli2. Näiden käyttö ei ole pakollista ja niiden täyttöön voi palata myöhemminkin, jos niin haluaa. Jatka askeleeseen 4 painamalla tallenna.

6. Askel 4.Tässä askeleessa määrätään tehtävät sivut sivustolle. Voit käyttää vasemmalle olevia ehdotettuja nimiä tai sitten tehdä sivuille omat nimet painikkeen ”Lisää uusi sivu” avulla. Ehdotetut nimet voi lisätä sivustoon siirrä-painikkeen avulla.

7. Askel 4. Lomakkeen, vieraskirjan ja kuvagallerian lisäys sivustolle hoituu kätevästi vain valitsemalla ne ja klikkaamalla lisää-painiketta. Niiden asetukset määritellään askeleessa 5.

8. Askel 4. Jos et halua mallitekstiä, taulukoita ja kuvia, jotka ovat apuna rakenteen tekemisessä, klikkaa ”Ei ulkoasun mallia”. Kun olet luonut haluamasi sivut, klikkaa tallenna-painiketta siirtyäksesi seuraavaan askeleeseen.

9. Askel 5. Askeleessa 5 voi lisätä sivuille varsinaisen tekstin ja muokata ohjelmien, kuten vieraskirjan, lomakkeen ja kuvagallerian perusasetuksia. WYSIWYG-editori auttaa tekstin lisäyksessä, jolloin ei tarvitse osata koodata sivuille. Haluamasi sivun muokkaamisen voit aloittaa painamalla sen kohdalla olevaa wysiwyg-kuvaketta. Esimerkkikuvassa on valittu etusivu.

10. Askel 5. Voit nyt lisätä tekstiä, kuvia, mediatiedostoja, taulukkoja,sivulaskurin jne. sivuille. Voit hyppiä sivulta toiselle näkyvän navigointipalkin kautta. Muista kuitenkin aina tallentaa työsi ennen. Kun olet täyttänyt haluamasi sivut, olet käytännössä valmis. Voit suoraan hypätä askeleeseen 7.

11. Askel 7. Viimeisessä askeleessa voit julkaista nettisivusi. Valitse ylempi vaihtoehto, jos haluat asentaa suoraan verkkotunnuksesi päälle (eli esimerkki kuvassa osoitteeseen omatsivut.fi). Mutta jos haluaisit julkaista sivuston esimerkiksi osoitteeseen omatisivut.fi/sivut, valitse alempi vaihtoehto, ja kirjoita kenttään sivut.