Tämä ohje opastaa lomakkeen luomiseen kotisivukoneellamme

1. Siirry kotisivukoneen kohtaan askel 3.
2. Valitse ”Lisää sivu/ osa”.

1. Valitse kohdasta ”Lisää komponentti”
2. Valitse ”Online-lomake”

Askeleeseen 3 on nyt ilmestynt sivu nimeltä ”Lomake”. Painaa kynän kuvaa kyseisen sivun kohdalla, jolloin pääset muokkaus tilaan.

Seuraavaksi siirrytään muokkaamaan lomaketta. Valise valikosta ”Form”, alla olevan kuvan mukaisesti.

Tässä vaiheessa voit valita tyylin lomakkeellesi. Esimerkissä valitsimme yhteydeottolomakkeen. Kun olet valinnut tyylin, vie hiiri lomake listan päälle, ja valitse ”Lomakkeen muokkaus”.

Jotta lomake voidaan tallentaa, niin pitää sähköpostiasetukset olla kunnossa. Valitse ikkunan ylälaidasta linkki ’Sähköpostin asetukset’.

Sähköpostiosoitteeksi laitetaan se osoite, jonka haluat näkyvän vahvistusviestin lähettäjänä. Kannattaa käyttää sellaista osoitetta joka on oikeasti olemassa, sillä täytetyn lomakkeen tiedot lähetetään tähän sähköpostiosoitteesen. Sähköpostin aiheen ja tekstin voit määritellä vapaasti tarpeisiisi sopivaksi.

’Tallenna ja esikatsele’ -painikkeesta voit esikatsella lomaketta. Huomaathan ettei lomake lähetä viestejä esikatselutilassa. Jos kaikki näytti olevan kunnossa, niin voit sulkea ikkunat.

Lomakkeiden kenttiä voi muokata oikealla olevalla työkalulla.

Kohdassa ”Sähköpostiasetukset” voit määrittää sähköpostiosoitteesi ja kiitosviestin.