Kun tulee tarve asetella tekstiä tai kuvia sivuille tyylikkäästi, niin kannattaa ottaa avuksi taulukko. Tähän on olemassa kaksi erityistä vinkkiä: taulukon rajan paksuus kannattaa olla nolla ja kannattaa laittaa rajojen näkyminen editorissa päälle. Nämä näytetään seuraavassa esimerkissä.

1. Mene askeleen 5 editointiin (Wysiwyg).
2. Paina työkalurivillä olevaa taulukkopainiketta -> ”lisää taulukko”.

3, Avautuvassa ikkunassa voit päättää kuinka monta saraketta tai riviä taulukkoon haluat. Voit myös päättää onko taulukossa otsikko rivejä. Voit lisätä rivejä ja sarakkeita myös jälkikäteen. Välilehdestä ”Asetukset” pääsee muuttamaan taulukon värejä ja marginaaleja.

4. Kun olet valmis niin paina ”Lisää”
5. Esimerkkitaulukko on kokoa 3×3. Ei kannata välittää vaikka taulukon solut ovat pieniä. Niitä voi suurentaa vetämällä tai ne suurenee sen mukaan mitä solun sisälle laitetaan. Seuraavassa näkymä, jos raja on paksumpi kuin nolla.

5.1. Seuraavassa näkymä, kun rajana on nolla

5.2. Klikkaamalla painiketta "Näytä/piilota piilotetut elementit", saat kaikki rajat näkyviksi ja tämä helpottaa työsl

6. Taulukonkokoa voi muuttaa painamalla hiiren vasen nappi pohjaan taulukon reunoilla olevien neliöitä vetämällä. Kokoa ja erityisesti leveyttä voi myös muokata tarkemmin taulukon asetuksissa.

7. Tulevassa esimerkissä lisäämme keskimmäiseen soluun kuvan ja sen molemmilla puolilla olisi tekstiä, sekä kuvan päällä olisi otsikko. Voit itse luonnollisesti valita, miten haluat kuvia ja tekstiä sijoitella. Haetaan ensin kuva painamalla ”lisää/muokkaa kuvaa” painiketta työkaluriviltä. Kuvan saa oikeaan ruutuun klikkaamalla kyseistä ruutua ennen kuvan lisäämistä tai sen voi jälkikäteen helposti siirtää haluttuun paikkaan.
8. Valitsaan kuva, joka halutaan lisätä ja painetaan ”Lisää”

9. Taulukko näyttää nyt seuraavalta.

10. Jos haluat yhdistää soluja, voit sen tehdä seuraavasti: valitse "Yhdistä solut" taulukon lisäys kohdasta tai sitten klikkaa taulukkoa hiiren oikealla näppäimella ja valitse tuo solujen yhdistäminen sieltä. Koska esimerkissä yhdistetään ylin rivi, on ylimmäisen rivin ensimmäistä solua klikattu, jotta kotisivukone tulevassa kohdassa tietää, mistä se aloittaa yhdistämisen.

11. Tässä ikkunassa voi valita haluaako yhdistää rivejä vai sarakkeita. Valitsemme esimerkissä sarakkeet ja lukumääräksi kolme.

12. Ylin rivi yhtenä soluna

13. Seuraavaksi haluamme asetella tekstiä soluissa. Jos haluat muokata yksittäistä riviä tai vain yksittäistä solua, klikkaa kyseisellä rivillä olevaa solua ennen ja tämän jälkeen voidaan mennä taulukon ominaisuuksiin. (Taulukkopainike -> taulukon ominaisuudet). Täällä voimme muuttaa taulukon sijaintia sivulla ja rivien/solujen muotoilua.

14. Tässä kuvassa näkyy kuinka taulukon ominaisuuksissa on muutettu tekstin asettelua soluissa ja solun kokoa pienemmäksi, jossa on kuva. Keskimmäinen rivi myös keskitettiin (eli ensin oli klikattu keskimmäistä riviä ja menty taulukon asetuksiin ja sieltä välilehdestä rivi valittus keskittäminen).

15. Esikatselusta näet lopputuloksen.