Tässä ohjeessa käymme läpi miten kotisivut rakennetaan ja julkaistaan kotisivukoneella.

1. Kirjaudu hallintapaneeliin ja avaa kotisivukone (’Ohjelmat’ -valikosta).

2. Täytä sivuston tiedot. Ensimmäisenä tulee antaa projektillesi jokin uniikki nimi, jonka avulla erotat sen muista tulevaisuudessa tekemistäsi projekteista (sivustoista). Kohtaan yrityksen nimi voit laittaa esimerkiksi yrityksen nimen, mutta se voi olla mitä tahansa muutakin, jonka vain haluat näkyvän sivuston yläosassa. Myös slogan näkyy yläosassa. Niiden paikan pääset määrittelemään askeleessa 2 (jossa voit myös ladata sivustollesi logon). Yrityksen nimen ja sloganin voi jättää myös tyhjiksi.

Voit valita haluamasi sivut valikosta. Näitä ei kuitenkaan ole pakko tässä vaiheessa luoda, sillä voit luoda ja muokata sivuja askeleessa 3.

Kun olet valmis, klikkaa ’Luo’.

Jos et vielä ole luonut yhtään sivustoa, ehdottaa kotisivukone uuden sivuston luomista.

Jos olet luonut sivustoja, voit muokata näitä, tai luoda uuden klikkaamalla ’Luo sivusto’ -painiketta.

Askel1: Sivupohjat

Tällä sivulla voit valita haluamasi sivupohjan sivustollesi. Mikäli valmiista malleista ei löydy sopivaa, voit myös luoda oman sivupohjan klikkaamalla linkkiä ’Luo oma sivupohja’.

Valitse haluamasi sivupohja klikkaamalla linkkiä ’Valitse’.

Askel 2: Tyyli

Tällä sivulla voit mm. lisätä logon ja muokata sivuston rakennetta. Mikäli käytät yrityksen nimeä ja slogania, voit siirtää näitä raahaamalla.

Tallenna sivusto klikkaamalla Tallenna -painiketta sivuston oikeassa yläkulmassa. Tämän jälkeen voit siirtyä askeleeseen 3 valitsemalla ylhäältä ’Askel 3’.

Askel 3: Sisältö

Askeleessa 3 voit mm. lisätä ja muokata sivuja.

Täällä voit lisätä sivuille tekstiä, kuvia ja esimerkiksi facebookin ”Tykkää” painikkeen.

Julkaiseminen

Voit julkaista sivustosi milloin tahansa painamalla ”Julkaise” painiketta. Myös esikatselu onnistuu milloin tahansa, ”Esikatsele” painikkeesta.