Näin luot oman sivupohjan kotisivukoneellamme.

1. Avaa kotisivukone ja mene askeleeseen 2.

2. Klikkaa ’Luo oma sivupohja’.

Sivupohjan asettelu

Tällä sivulla voit valita sivupohjallesi väriteeman, linkkivalikon ja sivupohjan tyylin. Värejä voit muokata myös seuraavissa askeleissa.

Klikkaa ylävalikon painiketta ’Yläosan tyyli’ jatkaaksesi.

Yläosan tyyli

Kohdassa ’Yläosan tyyli’ pääset muokkaamaan yläosan korkeutta ja värejä. Yläosaan voi myös ladata kuvan.

Jos haluat käyttää kuvaa yläosassa, klikkaa ’Lataa’ -painiketta kohdassa ’Lisää yläosa’

Jos haluat käyttää kuvaa, joka peittää koko yläosan, aseta tämän korkeudeksi sama kuin ’Yläosan bannerin korkeus’ (oletusarvo: 120 kuvapistettä). Yläosan leveys riippuu sivuston koosta, joka valitaan askeleessa 3 (jos valitset kooksi 800×600, tulisi kuvan leveys olla 800 kuvapistettä, jotta tämä peittää koko yläosan).

Klikkaa ylävalikon painiketta ’Linkkipalkin väri’ jatkaaksesi.

Linkkipalkin väri

Aseta linkkipalkin väri. Linkkipalkille voi myös asettaa ns. erikoistyylin.

Klikkaa ylävalikon painiketta ’Sivuston ja sisällön taustavärit’ jatkaaksesi.

Sivuston ja sisällön taustavärit

Valitse sivuston ja sisällön taustavärit. Sivustolle voi myös ladata oman taustakuvan.

Klikkaa ylävalikon painiketta ’Lisävärit’ jatkaaksesi.

Lisävärit

Valitse haluamasi lisävärit.

Luo ja siirry askeleeseen 3

Klikkaa ’Luo ja siirry askeleeseen3’ -painiketta.

Askel 3

Mikäli olet ladannut 800 kuvapistettä leveän bannerin omalle sivupohjallesi, valitse sivuston kooksi 800×600.

Klikkaa tämän jälkeen ’Tallenna’ -painiketta.

Sivupohjaa pääsee tarvittaessa muokkaamaan myöhemmin. Tämä onnistuu klikkaamalla kynäkuvaketta askeleessa 2.