Domainin yhteystiedot on aina hyvä pitää ajantasalla, sillä vanhentuneet omistajuustiedot voivat olla haittana varmistettaessa oikeutta domainin käyttöön. Yhteystiedot eivät päivity automaattisesti esimerkiksi väestötietojärjestelmästä, ja asiakastilisi yleisten yhteystietojen päivittämisellä ei ole vaikutusta domainin yhteystietoihin.

Tässä ohjeessa neuvomme seuraavista:

Domainin tiedot whois-hauissa

Domainien yhteystiedot näkyvät julkisesti erilaisissa whois-hauissa riippuen siitä, mistä domainista on kyse, ja kenelle domain on rekisteröity.

Fi-domainien tiedot suosittelemme tarkastamaan Traficomin verkkotunnushaulla.
Jos fi-domain on rekisteröity yksityishenkilölle, siitä ei näy omistajatietoja julkisena. Kun domain taas on rekisteröity yritykselle, näkyy tiedoissa mm. yrityksen nimi, y-tunnus, osoite sekä puhelinnumero. Näihin ei tällöin kannata asettaa yhteyshenkilön yksityisiä tietoja.

Esimerkiksi geneeristen com-, net- ja org-domainien tietojen tarkastamiseen on olemassa erilaisia whois-hakuja, kuten Domaintoolsin haku.
Julkisesti hauissa näkyvät yleensä kaikki tiedot niin yksityishenkilöiltä, kuin yrityksiltäkin. EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) on kuitenkin tuonut muutoksia tietojen näkymiseen, ja käyttämämme domainrekisteri ICANN ei tällä hetkellä näytä domaineista mitään omistajuustietoja julkisesti.

Jos haluat varmistaa domainisi yhteystietojen yksityisyyden, lue seuraava kohta Domainin whois-tietojen suojauksesta.

Domainin whois-tietojen suojaus

Domainin yhteystiedot on mahdollista piilottaa näkyvistä whois-suojauksella.

Fi-domaineille suojausta ei ole saatavilla, mutta esimerkiksi com-, net-, ja org-domaineille suojauksen saa tilattua joko rekisteröinnin yhteydessä tai tämän jälkeen.

Domainin yhteystiedot sekä niiden muuttaminen

Domainin yhteystietoja pääset tarkastelemaan asiakassivuillamme, domainisi hallinnointisivulla.

1. Valitse ylävalikosta ”Omat domainit”.

 

2. Klikkaa jakoavainta haluamasi domainin kohdalla.

3. Valitse vasemmasta valikosta ”Yhteystiedot” tai alavalikosta ”Päivitä domainin yhteystiedot”.

4. Yhteystietosivulla saat muutettua kaikkia muita tietoja, paitsi yhteyssähköpostiosoitetta sekä omistajaa (esim. yritykseltä yksityishenkilön nimiin). Jos haluat tehdä domainille omistajuusmuutoksen, käy läpi seuraava kohta.

Domainin omistajuusmuutos

Fi-domainin omistajuutta muutettaessa sinun tulee tehdä käyttäjän siirto.
Katso ohjeemme käyttäjän siirtoon täältä.

Muiden kuin fi-domainien kohdalla voit olla yhteyksissä asiakaspalveluumme omistajuusmuutoksiin liittyen.

29.05.2019