Tilaa meiltä haluamasi paketti. Tämän jälkeen siirrä tiedostot palvelimellemme ja me hoidamme domainin siirron. FI-tunnuksen siirrämme ”välittömästi”, joten kannattaa tiedostojen siirto tehdä ennen .fi-tunnuksen siirtoa. .com, .net, .info ja .org -domaineilla on käytännössä pidempi siirtoaika (ks. alla).

.com, .net, .info ja .org -domainit:
Ilmoita nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyydä poistamaan domainin turvalukitus (Registrar Lock). Pyydä myös samalla domainin siirtoavain (Transaction ID, Domain password tai Auth-id). Tämän jälkeen haemme domainin siirtoa ja lähetämme sinulle ja adminille (yleensä vanha palveluntarjoaja) siirron vahvistuspyyntöviestin sähköpostitse. Tämä on englannin kielinen viesti ja sen lähettäjänä on joko Directi tai Netearthone. Sähköpostiin pitää ainakin omistajan vastata myöntävästi , jotta siirtoprosessi voi alkaa. Siirto kestää tavallisesti 6-15 päivää.

.fi domain
fi-domainia siirrettäessä teemme Viestintävirastoon välittäjän vaihdoksen. Tämä muutos tulee voimaan heti. Nimipalvelimet voidaan vaihtaa meille, kun siirto on muuten valmis eli kaikki palvelut meillä jo luotuna/siirretty (sähköpostit, kotisivut). Nimipalvelinmuutoksessa voi mennä muutama tunti siihen, että domain näkyy kaikkialla oikein. Välittäjän vaihtoa varten tarvitsemme Välittäjän vaihtoavaimen, jonka saat edelliseltä palveluntarjoajalta. Välittäjän vaihtoavaimen voit ilmoittaa tilauksen yhteydessä. Muistathan irtisanoa sopimuksen vanhan palveluntarjoajan kanssa.

.eu domain
voit tilata siirron suoraan meiltä. Lähetämme siirtopyynnön edelleen EURID:lle, joka hallinnoi .eu domaineja. He lähettävät sinulle sähköpostin, jossa on hyväksymislinkki siirtoa varten.

19.08.2010

|