Tämän ohjeen tarkoitus on näyttää miten voit siirtää sivustosi tietokoneelta palvelimelle käyttämällä ftp-ohjelmaa.

Sivuston siirto tietokoneelta palvelimelle

Jotta tämän ohjeen mukaiset toimenpiteet voi tehdä, niin pitää koneeseen olla asennettuna ftp -ohjelma. Suosittelemme käyttämään WinSCP:tä

Lataa ja asenna WinSCP (Valmistajan sivu www.winscp.net)

Aloita käynnistämällä WinSCP.

Ruudulle tulee kuvan mukainen näkymä.

Valitse New.

Seuraavassa kohdassa täytä tiedot. Host name, user name ja password löytyvät kaikki ’hosting-tilin tiedot’ -viestistä. Valitse kuvan mukaisesti yhteyden tyypiksi FTP. Lopuksi paina ’Save’ tallentaaksesi tiedot.

Ohjelma kysyy vielä että millä nimellä haluat tallentaa tiedot. Nimeksi voit määrittää mitä tahansa josta voit myöhemmin tunnistaa tilin (jos käytät useampaa tiliä). Täppää vielä ’Save Password’ ja paina ok.

Nyt uusi profiili pitäisi näkyä kuvan mukaisesti listalla. Valitse profiili klikkaamalla sitä ja paina ikkunan alalaidasta ’login’. Nyt ohjelma yrittää kirjautua palvelimelle. Mikäli kirjautuminen ei onnistu niin todennäköisesti asetukset ovat väärin. Paina ’edit’ päästäksesi muokkaamaan ja korjaamaan asetuksia.

Jos kirjautuminen onnistuu, niin näkymän pitäisi olla kuta kuinkin tämän näköinen (WinSCP:n asennuksessa voi valita kaksi vaihtoehtoa: Commander tai Explorer, tässä ohjeessa käytetään Commander-näkymää):

Commander -näkymän idea on se, että vasemmalla puolella näkyy tiedostot jotka ovat omalla koneellasi ja oikealla puolella palvelimen tiedostot.

Huom! Olet kirjautunut pääkäyttäjänä, joten tiedostojen poistaminen ei ole suositeltavaa ellet ole varma että tiedoston voi poistaa.

Kannattaa avata palvelimelta(oikealta puolelta) public_html -kansio kaksoisklikkaamalla sitä. Public_html on ns. julkinen kansio, siihen siirretyt tiedostot näkyvät omassa osoitteessasi.

Jos webhotelli on uusi, niin siellä on valmiina index.php -niminen tiedosto. Tämän kannattaa poistaa ensiksi valitsemalla se sekä painamalla näppäimistöltä ’delete’ painiketta. Ohjelma luonnollisesti kysyy että oletko varma.

Etsi omalta tietokoneelta(näkymän vasemmasta ikkunnasta) oma sivustosi.

Nyt näkymän pitäisi olla kuta kuinkin tämän näköinen:

Valitse tiedostot siirrettäväksi. (ctrl +a valitsee kaikki)

Siirrä tiedostot palvelimelle vetämällä ne hiirellä oikeaan reunaan. Ohjelma kysyy vahvistuksen siirrolle. Paina ’copy’ aloittaaksesi siirron.

Nyt tiedostot ovat siirretty palvelimelle. Sivuston pitäisi jo näkyä omassa domainissasi. Voit sulkea WinSCP:n

20.07.2011