Asennusohjelmaan liitetystä sivustosta voi helposti luoda kopion johonkin toiseen osoitteeseen kloonaustoimintoa käyttämällä.

HUOM!
Vaikkakin kloonaus tyypillisesti löytää kaikki tarvittavat tiedostot ja asetukset suoraan, on kuitenkin mahdollista, että sivuston ulkopuolella luodut tai esimerkiksi sivuston teeman asetukset eivät kloonaudu automaattisesti mukana. Jos olette kloonaamassa sivustoa suoraan ”tuotantoon”, voikin olla kannattavaa kloonata sivusto ensin johonkin väliaikaiseen osoitteeseen (esimerkiksi vaikka omadomain.fi/testikloonaus) ja kokeilla, miten sivusto toimii kloonauksen jälkeen.

1. Kirjaudu hallintapaneeliin ja avaa asennusohjelma sivuston ylälaidasta.

Asennusohjelmalla kloonaaminen

2. Klikkaa kloonattavan sivuston oikealla puolella olevaa Kloonaus-painiketta.

Asennusohjelmalla kloonaaminen

3. Valitse alasvetovalikosta uusi osoite, johon sivusto kloonataan. Jos haluat asentaa sivuston johonkin alikansioon (kuten esimerkissä), kirjoita kansion nimi polku-kenttään. Muussa tapauksessa jätä polku-kenttä tyhjäksi.

Asennusohjelmalla kloonaaminen

4. Voit jättää muut asetukset ennalleen. Asennusohjelma luo oletuksena uudelle sivustolle oman tietokannan. Klikkaa sivun alalaidasta Kloonaus-painiketta. Asennusohjelma aloittaa kloonaamisen.

Asennusohjelmalla kloonaaminen

5. Kun kloonaus on valmis, näet sekä uuden että vanhan sivuston sovelluslistassa. Voit nyt testata uutta osoitetta. Mikäli vanhalle osoitteelle ei ole enää käyttöä, voit poistaa vanhan asennuksen suoraan asennusohjelmasta.

Asennusohjelmalla kloonaaminen

28.04.2016