Verkkotunnus ohjataan finqun kotisivupalveluun DNS-tietueilla. DNS-tietueiden muokkaamiseen tarvitsee verkkotunnuksen lisäksi jonkin palvelupaketin. Mikäli meidän kautta ei tarvita sähköpostipalveluja, riittää palveluksi domainparkkimme.

1. Hae ensin Finqun palvelusta tarvitsemasi tietueet. Ohje finqun puolelta löytyy täältä: https://support.finqu.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/180/49/oman-verkkotunnuksen-liittaminen-nimipalvelu

2. Kun olette saaneet tarvittavat tietueet, kirjaudu hallintapaneeliin ja navigoi siellä kohtaan ’Täysi DNS-hallinta’.
Verkkotunnuksen ohjaus finqun palveluun

3. Klikkaa ’Hallinta’ painiketta haluamasi domainin kohdalla.
Verkkotunnuksen ohjaus finqun palveluun

4. Etsi listalta kaksi muokattavaa tietuetta (alleviivattu punaisella alla) eli oman domainisi tietueet sekä www-muodossa että ilman (esimerkissä hostingpalveluohje.fi ja www.hostingpalveluohje.fi). Klikkaa ’Muokkaa’ painiketta ilman www-alkua olevan tietueen kohdalla (A-tietue).
Verkkotunnuksen ohjaus finqun palveluun

5. Muokkaa ’Tietue’ kohtaan finqun ilmoittama IP-osoite (löytyy ohjeen alussa olevasta finqun ohjelinkistä) ja klikkaa sitten ’Tallenna tietue’.
Verkkotunnuksen ohjaus finqun palveluun

6. Valitse sitten listalta www-tietue ja klikkaa tämän kohdalla ’Muokkaa’. Vaihda ’Tietue’ kohtaan finqun ilmoittama CNAME-tietue (löytyy ohjeen alussa olevasta finqun ohjelinkistä) ja klikkaa sitten ’Tallenna tietue’.
Verkkotunnuksen ohjaus finqun palveluun

7. Muutokset on nyt tehty ja päivittyy maailmalle tyypillisesti muutaman tunnin sisällä.