Tämä ohje opastaa, miten voit hallita palvelimella olevia tiedostojasi hallintapaneelin kautta ilman erillistä FTP-ohjelmaa.

Tiedostojen hallintaan pääset käsiksi hallintapaneelissa kohdassa ’Tiedostojen hallinta’. Voit lisätä, poistaa ja muokata tiedostoja.

Tiedostojen hallinta

Valitse avautuvasta ikkunasta polku, jonka haluat avata (kotisivut sijaitsevat public_html -juurihakemistossa)

Tiedostojen hallinta

Palvelimella olevaa tiedostoa pääset muokkaamaan valitsemalla ensin haluamasi tiedoston ja klikkaamalla sitten yläpalkista ’Muokkaa’. Voit myös halutessasi käyttää ’Koodieditori’ tai ’HTML-editori’ -vaihtoehtoja.

Tiedostojen hallinta

Mikäli haluat poistaa tiedoston palvelimelta, klikkaa poistettava tiedosto aktiiviseksi ja valitse yläpalkista vaihtoehto ’Poista’. Vahvista poisto hyväksymällä poisto uudelleen ponnahdusikkunassa.

Tiedostojen hallinta

Tiedosto ei automaattisesti poistu suoraan palvelimelta, vaan siirtyy roskakoriin. Voit tyhjentää roskakorin valitsemalla yläpalkista ’Tarkastele roskakoria’ ja tämän jälkeen ’Tyhjennä roskakori’. Mikäli poistit tiedoston vahingossa, voit vielä palauttaa sen raahaamalla tiedoston takaisin oikeaan paikkaan tai valitsemalla yläpalkista ’Siirrä’.

Tiedostojen hallinta

Jos haluat ladata viestin palvelimelle omalta koneeltasi, voit tuoda tämän klikkaamalla yläpalkista ’Lähetä’-painiketta ja tämän jälkeen valita tiedoston koneeltasi. Tiedoston lataaminen palvelimelta omalle koneelle onnistuu ensin valitsemalla halutttu tiedosto ja tämän jälkeen klikkaamalla ’Lataa’ painiketta.

Tiedostojen hallinta