Jos haluat ottaa käyttöön Hostingpalvelun Kotisivukoneen aiemmin tilaamaasi webhotelliin, voit tehdä päivityksen helposti asiakassivuillasi palvelun hallinnassa. Webhotellissasi olevat sisällöt, asetukset ja sähköpostilaatikot pysyvät ennallaan eivätkä esimerkiksi nykyiset verkkosivusi häviä tilauksen yhteydessä. Alla asioita, joita on hyvä ottaa huomioon, jos webhotellissa on valmiiksi sivustoja.

Katso ohje: Palvelun päivittäminen

Huomioi nämä, jos webhotellissasi on aiemmat kotisivut

Jos webhotellissa on aiemmat kotisivut tai webhotelliin liitetty domain on ohjattu näyttämään jonkun muun palveluntarjoajan ylläpitämiä kotisivuja, voi päivitystilauksen tekeminen tai uuden sivuston julkaisu vaatia ennakkovalmisteluja.

1. Kotisivukone asennetaan päädomainille

Jos haluat kotisivukoneen jollekin muulle webhotellissa olevalle domainille kuin päädomain, tee päivitystilaus asiakaspalvelumme kautta. Jos domain on ohjattu tällä hetkellä Hostingpalvelun ulkopuoliseen palveluun (kuten Wix tai Squarespace) ja haluat sivujen näkyvän päivitystilauksen jälkeen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ennen päivityksen tekemistä.

2. Kotisivukoneen päivitys ei poista vanhoja kotisivuja

Webhotellissa jo olevat sivusi näkyvät domainillasi internetissä siihen asti, kunnes julkaiset kotisivukoneella tehdyt sivut. Voit siis kehittää sivuja taustalla ja korvata vanhan sivuston vasta kun uudet ovat kokonaan valmiit. Voit tallentaa ja esikatsella kotisivukoneessa olevia sivuja ilman, että julkaiset niitä.

Huom. Kotisivujen julkaisu ei poista aiempia tiedostoja kotikansiosta. Jos tiedoston nimet ovat samoja, korvataan vanha uudella. Ennen Kotisivukoneella rakennettujen sivujen julkaisua suosittelemme poistamaan nykyisen sivuston tiedostot webhotellista. Muussa tapauksessa kansioon voi jäädä vanhan sivuston sisältöä, jonne vierailijoilla on yhä pääsy ja joiden siivoaminen jälkeenpäin on hankalampaa. Tiedostot löytyvät public_html -hakemistosta (päädomain) tai domainin omasta hakemistosta (domain.fi) jos kyseessä on lisädomain. Kotisivukone luo hakemistoon kansion ”.cm4all”, jota ei saa poistaa. Oletuksena kansio on cPanelissa piilotettu.