Tämän ohjeen avulla voit lisätä sivuillesi lomakkeen, jonka avulla kävijät voivat lähettää palautetta suoraan sähköpostiisi. Kotisivukoneestamme löytyy valmiiksi lomaketoiminnot, joten jos teet sivut kotisivukoneellamme, et tarvitse tätä ohjetta.

1. Luo tiedosto lomakkeenkasittelija.php ja lisää tähän seuraava koodinpätkä:

<?php
$lahettaja = $_REQUEST['lahettaja'] ;
$viesti = $_REQUEST['viesti'] ;
mail( "esimerkki@omadomain.fi", "Lomake",
$viesti, "From: $lahettaja" );
header( "Location: http://www.omadomain.fi/kiitos.php" );
?>

– Vaihda esimerkki@omadomain.fi omaksi sähköpostiosoitteeksi, johon haluat lomakkeen vastaukset

– Kun kävijä on täyttänyt lomakkeen ja painaa ”Lähetä”-painiketta, ohjataan hänet tämän ohjeen mukaan sivulle osoitteessa http://www.omadomain.fi/kiitos.php. Vaihda tämä osoite haluamaksi. Voit esim. ladata webhotelliisi tiedoston kiitos.php

– Tiedostoja voi luoda esim. hallintapaneelin tiedostojenhallinnassa. Domainin juurikansio on public_html (tiedostot tulisi luoda/siirtää tähän kansioon)

2. Lisää seuraavat rivit sivullesi (johon haluat lomakkeen):

<form method="post" action="lomakkeenkasittelija.php">
Sähköpostiosoite: <input name="lahettaja" type="text" /><br />
Viesti:<br />
<textarea name="viesti" rows="15" cols="40">
</textarea><br />
<input type="submit" />
</form>