Tämä ohje opastaa, miten voit käyttää sähköpostiasi Windows 10 -käyttöjärjestelmän oletussähköpostisovelluksessa.

TÄRKEÄÄ
Ennen aloitusta tarkista oman tilisi sähköpostipalvelimen nimi. Tämän näet joko ’Hosting-tilin tiedot’ sähköpostiviestissä jonka olemme lähettäneet tilauksen yhteydessä tai asiakassivuilta kohdasta Omat tilaukset -> palvelut -> hallinnoi. Sähköpostipalvelimen nimi on muotoa mailX.hostingpalvelu.fi. X on palvelimen numero, jossa tilisi sijaitsee.

1. Avaa Windows 10 -sähköpostisovellus. Klikkaa alkuruudun ’Aloita’-painiketta.

Windows 10 sähköpostitilin luominen

2. Klikkaa ’Lisää tili’.

Windows 10 sähköpostitilin luominen

3. Valitse tili -valikosta valitse ’Toinen tili (POP, IMAP)’.

Windows 10 sähköpostitilin luominen

4. Syötä sähköpostiosoitteesi sekä sähköpostitilin salasana.
HUOM! Klikattuasi ’Sisäänkirjautuminen’ painiketta ohjelma saattaa ilmoittaa, että asetuksia tai tiliä ei löydy. Klikkaa ’Sisäänkirjautuminen’ painiketta uudelleen niin monta kertaa, että painike muuttuu ’Tiliasetukset’-painikkeeksi jolloin pääset syöttämään tiedot manuaalisesti.

Windows 10 sähköpostitilin luominen

5. Syötä tarvittavat tiedot:

Tilin nimi: Nimi, joka näkyy sähköpostiohjelmassa. Voit kirjoittaa tähän esim. sähköpostiosoitteesi.
Oma nimesi: Nimi, joka näkyy vastaanottajalle lähettäessäsi viestiä. Tähän kannattaa kirjoittaa esimerkiksi oma nimesi tai yrityksesi nimi.
Saapuvan sähköpostin palvelin: Kirjoita tähän sähköpostipalvelimesi nimi. Sähköpostipalvelimen nimi on muotoa mailX.hostingpalvelu.fi, jossa X on palvelimen numero, jossa tilisi sijaitsee.
Tilityyppi: Valitse IMAP4
Käyttäjänimi: Kirjoita tähän koko sähköpostiosoitteesi (esim. nimi@domainisi.fi)
Salasana: Tämä kenttä voi olla etukäteen täytetty. Jos ei, kirjoita sähköpostitilisi salasana.
Lähtevän (SMTP) postin palvelin: Kirjoita tähän sähköpostipalvelimesi nimi. Sähköpostipalvelimen nimi on muotoa mailX.hostingpalvelu.fi, jossa X on palvelimen numero, jossa tilisi sijaitsee.
Lopuksi tarkasta, että kaikissa kohdissa on ruksi ja klikkaa ’Sisäänkirjautuminen’. Tilisi on nyt käytettävissä!

Windows 10 sähköpostitilin luominen

Windows 10 sähköpostitilin luominen