Tämä ohje kertoo, kuinka saat asennettua WordPressin väliaikaiselle osoitteelle, sekä myöhemmin vaihdettua väliaikaisen osoitteen oikeaksi.

HUOM! Jos käytössänne on jokin täysin ylläpidetyistä WordPress-webhotelleistamme, on WP asennettu webhotelliin valmiiksi tilauksenteon yhteydessä.
Tällöin voitte poistaa webhotellissa valmiina olevan asennuksen tai pyytää tähän apua asiaskaspalvelustamme.

WordPressin asentaminen

Valitse hallintapaneelista ”Asennusohjelma”. Jos käytössänne on WordPress-paketti, valitse hallintapaneelista ”WordPress-hallinta”.

sivut1

Jos et ole ennen käyttänyt asennusohjelmaa, valitse ”Sisällönhallintajärjestelmät” -otsikon alta ”WordPress”. Jos asennusohjelmassa on jo asennettuja ohjelmia, valitse ensin oikealta ylhtäältä ”Asenna sovelluksia” ja tämän jälkeen ”WordPress”.

sivut1

Klikkaa WordPress-sivulla kohtaa ”+ asenna tämä sovellus”.

sivut1

Valitse ”Verkkotunnus” -alasvetovalikosta väliaikainen osoite. Väliaikainen osoite on muotoa http://palvelimen-ip-osoite/~käyttäjätunnus, eli tässä esimerkkikuvassa http://31.217.192.92/~hosting1/. Jos haluat asentaa WordPressin johonkin hakemistoon (esim. valiaikainenosoite.fi/wordpress), kirjoita se verkkotunnuksen alapuolella olevaan ”Polku (path)” -kenttään.
Klikkaa lopuksi sivun alaosassa olevaa ”Asenna” painiketta.

sivut1

WordPress on nyt asennettu ja käyttövalmis. Pääset kirjautumaan hallintapuolelle klikkaamalla asennusohjelmassa näkyvää ”väliaikainenosoite/wp-admin” linkkiä, eli tässä esimerkissä:
http://31.217.192.92/~hosting1/wp-admin/

sivut1

Väliaikaisen osoitteen vaihto

Kun haluat vaihtaa väliaikaisen osoitteen varsinaiseen käyttämääsi osoitteeseen, vaihdetaan osoite sekä WordPressin hallintapuolella, että asennusohjelmassa. Klikkaa ensin asennusohjelmassa näkyvää ”väliaikainenosoite/wp-admin” linkkiä (tässä esimerkissä http://31.217.192.92/~hosting1/wp-admin/).

sivut1

Valitse sitten WordPressin hallinnassa kohta Asetukset -> Yleinen.

sivut1

Muokkaa sivuilla näkyvät ”WordPressin osoite (URL)” sekä ”Sivuston osoite (URL)” vastaamaan varsinaista osoitettasi (esim. http://hostingpalveluohje.fi).

sivut1

Mene seuraavaksi takaisin asennusohjelmaan. Klikkaa asennuksen vieressä olevaa jakoavainkuvaketta.

sivut1

Valitse ”Tiedostot ja taulukot” -välilehti, ja muokkaa ”Sijainti (URL)” -kenttä vastaamaan varsinaista osoitettasi (se sama, joka asetettiin edellisesssä kohdassa wp-admin -puolella, esim. http://hostingpalveluohje.fi). Tallenna muutokset.

sivut1

phpMyAdmin

Jos sivusto on siirretty toiselta palvelimelta meidän palveluumme eri verkkotunnukselle, voi olla, että WordPressin hallintapuolelle ei pääse kirjautumaan. Tällöin osoitteen voi vaihtaa suoraan tietokannan asetuksista.

1. Kirjaudu hallintapaneeliin ja mene kohtaan ”phpMyAdmin-tietokantojen hallinta”.

sivut1

2. Klikkaa haluamasi tietokannan kohdalla ”+” -painiketta ja valitse ”wp_options” -taulu.

sivut1

3. Etsi taulusta arvot ”siteurl” ja ”home” ja klikkaa näiden kohdalla ”Muokkaa”.

sivut1

4. Vaihda arvo haluamaksesi osoitteeksi ja tallenna. Tee muutos molemmille arvoille (”siteurl” ja ”home”).

sivut1