Tämä ohje opastaa, miten voit Windows- tai Mac koneella ottaa kuvakaappauksen tietokoneen ruudusta.

Kuvakaappaus Windows-koneella

1. Valitse tietokoneen näytölle näkyville se sivusto, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
2. Paina näppäpimistöstä löytyvää ’prt sc’ -painiketta (voi löytyä myös nimellä ’prnt scrn’ tai ’print screen’).
3. Avaa jokin kuvankäsittelyohjelma (esim. Paint).
4. Paina näppäinyhdistelmää ctrl+v tai klikkaa ohjelman vasemmassa ylänurkassa olevaa ’Liitä’ painiketta.
5. Tallenna kuva. Voit nyt lähettää kuvakaappauksen esim. sähköpostin liitetiedostona.

Kuvakaappaus Mac-koneella

1. Valitse tietokoneen näytölle näkyville se sivusto, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
2. Paina näppäinyhdistelmää ’cmd shift 3’. Voit vaihtoehtoisesti painaa näppäimiä ’cmd shift 4’, jolloin voit ottaa kuvakaappauksen jostain tietystä alueesta koko näytön sijaan.
3. Kuvatiedosto ilmestyy automaattisesti työpöydälle.