Tämä ohjeistus opastaa selaimen välimuistin tyhjentämiseen.

Tämän ohjeistus opastaa selaimen välimuistin tyhjentämiseen. Selaimen välimuistin tyhjentäminen auttaa usein mikäli jollain sivustolla tulee ongelmia. Lisäksi selaimen välimuistin tyhjentäminen parantaa tietoturvaa poistamalla käyttäjää koskevat yksityiset tiedot.

Mozilla Firefox

Versio 3.0.X

• Avaa Työkalut / Tools -valikko, valitse Poista yksityisyystietoja / Clear private data.
  • Valitse Väliaikatiedostot / Cache. Halutessasi voit myös tyhjentää sivuhstorian valitsemalla Sivuhistoria / Browsing history
  • Valitse Poista valitut tiedot / Clear private data now

Versio 3.5 tai 3.6

• Avaa Työkalut / Tools -valikko, valitse Poista Historiatietoja.. / Clear recent history..
  • Avaa yksityiskohdat / Details
  • Valitse Väliaikaistiedostot / Cache. Halutessasi voit myös tyhjentää sivuhistorian valitsemalla Sivu- ja lataushistoria / Browsing and download history.
  • Valitse kohdasta poistettava aika / Time range to clear vaihtoehto Kaikki / Everything
  • Valitse Poista tiedot / Clear now

Versio 4.0

• Pääset valikkoon painamalla ruudun oikeasta Firefox -kuvaketta.
  • Valitse Sivuhistoria -> Poista historiatietoja
  • Varmista, että poistettava aika -kohdassa on valittuna Kaikki ja että Väliaikaistiedostot on täpättynä. Halutessasi myös tyhjentää sivuhistorian täppää myös Sivu- ja lataushistoria
  • Vahvista poisto painamalla Poista tiedot

Internet Explorer

IE 7

• Valitse Työkalut-valikosta Poista selaushistoria
  • Poista vähintään Valikaikaiset Internet -tiedostot(Temporary internet files)ja Sivuhistoria(History)

IE 8

• Valitse Työkalut(Tools) -valikko
  • Valitse Poista selaushistoria.. (Delete Browing history..)
  • Valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot (Temporary Internet files). Halutessasi tyhjentää myös selaushistorian, valitse myös Sivuhistoria(History).
  • Valitse Poista (Delete)

IE 9

• Valikkoon pääsen klikkaamalla ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa rattaan kuvaa. Valitse valikosta Safety -> Delete browsing history.
  • Poista täppä kohdasta Preserve Favorites website data.
  • Varmista, että Temporary Internet files, Cookies ja History ovat täpättyinä
  • Lopuksi paina Delete -painiketta.

Opera

Opera 10

• Avaa Työkalut(Tools) -valikko
  • Valitse Poista Henkilökohtaiset tiedot(Delete private data)
  • Valitse kohdasta Lisäasetukset(Deteiled options) Tyhjennä koko välimuisti(Clear entire cache). Jos haluat tyhjentää selaushistorian, valitse myös Tyhjennä käytettyjen sivujen historia.
  • Valitse Poista(Delete)

Safari

Safari MAC

• Avaa Safari-valikko selaimen toimintovalikosta
  • Valitse Tyhjennä välimuisti
  • Valitse Tyhjennä.

Safari Windows

• Avaa Muokkaa-valikko selaimen toimintovalikosta
  • Valitse Tyhjennä välimuisti
  • Valitse Tyhjennä.

Google Crome

Google Crome 4

• Avaa Muokkaa ja hallinnoi Google Chromea
  • Valitse Historia
  • Valitse Poista päivän selaustiedot
  • Valitse Ok