Tämä ohje opastaa, miten voit vahvistaa sivustosi Googleen. Mikäli olet tehnyt sivut kotisivukoneellamme, voit lukea kotisivukoneellemme tarkoitetun ohjeen klikkaamalla tästä.

1. Kirjaudu Googlen verkkovastaavan työkaluihin (https://www.google.com/webmasters/tools/). Tämä vaatii Google-tilin. Paina ’Lisää sivusto’ ja syötä esille tulevaan kenttään verkkotunnuksesi. Lataa tiedosto alla olevan kuvan mukaisesti.

Sivuston vahvistaminen Googleen

2. Kirjaudu hallintapaneeliin ja avaa ’Tiedostojenhallinta’.

Sivuston vahvistus Googleen

3. Mikäli vahvistat päädomainisi, tuo tiedosto alla olevan kuvan mukaisesti juurikansioon public_html. Mikäli vahvistat lisädomainin, tuo tiedosto sen domainin juurikansioon (esim. public_html/lisädomain.fi).

Sivuston Vahvistun Googleen

4. Kun tiedosto on tuotu palvelimelle, palaa Googlen verkkovastaavan työkaluihin ja klikkaa ’Vahvista’.

Sivuston vahvistaminen Googleen