SSL-sertifikaatti, eli palvelinvarmenne mahdollistaa salatun liikenteen selaimen ja webhotellisi välillä. Jos sivusto käyttää salaamatonta yhteyttä, useimmat selaimet ilmoittavat mahdollisesta tietoturvariskistä. Salauksen lisäksi varmenne lisää turvakerroksen vakuuttamalla, että selailtava sivu on se, joka se väittää olevansa.

Ilmainen SSL-sertifikaatti

Webhotellimme sisältävät ilmaisen perustason SSL-sertifikaatin, joka on useimmille asiakkaistamme täysin riittävä. Ilmainen sertifikaatti on DV-tyyppinen (Domain Validation), jonka varmistamiseen käytetään verkkotunnusta ja se on toiminnassa automaattisesti tyypillisesti 1-2 tunnin viiveellä siitä, kun domainin liikenne on ohjattu webhotelliin.

Huom. Vaikka varmenne asennetaan webhotelliin automaattisesti, oletuksena webhotellin liikennettä ei pakoteta salatuksi. Tämä tarkoittaa, että jos kävijä kirjoittaa osoitteen http-muodossa, sivun ja webhotellin välistä yhteyttä ei salata. Suosittelemme ottamaan käyttöön ohjauksen, jossa http-muotoiset osoitteet käännetään automaattisesti https-muotoon, jolloin sivua ei voi selata salaamattomana. Pakotuksen voit ottaa käyttöön tämän ohjeen avulla. Tarvittaessa asiakaspalvelumme voi tehdä https-pakotuksen puolestasi hinnastomme mukaisella hinnalla.


Kaikki Hostingpalvelun webhotellit sisältävät perustasoisen sertifikaatin.

 


Maksulliset sertifikaatit

Maksulliset ja ilmaiset sertifikaatit voivat erota siinä, kuinka verkkotunnuksen omistajuus varmennetaan sekä mitä tietoa selaimessa näytetään osoitteesi yhteydessä. Lisäksi maksulliset varmenteet sisältävät sertifikaatin toimittajan (GeoTrust, Comodo) tarjoaman vakuutuksen suojauksen murtumisesta aiheutumiin vahinkoihin. Edullisimmat maksulliset sertifikaatit voivat olla ominaisuuksiltaan, vakuutusta lukuun ottamatta, täysin vastaavia ilmaisen sertifikaatin kanssa.

Huom. Maksulliset sertifikaatit on asennettavissa Peruspaketti, Yrityspaketit ja WP-webhotelleihimme (ei Aloituspaketti webhotelliin). Hostingpalvelu ei ota kantaa mahdollisiin vakuutukseen liittyviin korvauspyyntöihin, vaan ne osoitetaan suoraan varmenteen myöntäjälle (GeoTrust / Comodo). Jos tarvitset apua sertifikaatin valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Hostingpalvelun tarjoamat SSL-sertifikaatit

Varmenne Saatavuus Vakuutus Hinta Tilaus
Perustason SSL-sertifikaatti (DV) Sisältyy webhotelleihimme ilmainen Katso ohje
GeoTrust RapidSSL Perus, Yritys ja WP-paketit 10 000 $ 28 €/vuosi Tilaa
GeoTrust QuickSSL Premium Perus, Yritys ja WP-paketit 500 000 $ 110 €/vuosi Tilaa
Comodo Essential Wildcard Perus, Yritys ja WP-paketit 10 000 $ 160 €/vuosi Tilaa
Comodo EV Perus, Yritys ja WP-paketit 250 000 $ 200,81 €/vuosi Tilaa
GeoTrust Business ID Perus, Yritys ja WP-paketit 1 250 000 $ 220 €/vuosi Tilaa
GeoTrust Business ID Extended Validation Perus, Yritys ja WP-paketit 1 500 000 $ 245 €/vuosi Tilaa

Hintoihin lisätään alv 24%.


Aiheeseen liittyviä termejä

DOMAIN VALIDATION (DV)
Sertifikaattia haettaessa varmennetaan automaattisella prosessilla, että hakijalla on käyttöoikeus suojattavaan domainiin.

ORGANIZATION VALIDATION (OV)
Sertifikaattia haettaessa varmennetaan organisaation oikeellisuus ja oikeus käyttää ko. verkkotunnusta. Tähän liittyy organisaation tietojen tarkistaminen virallisista julkisista rekistereistä sekä puhelimitse.

EXTENDED VALIDATION (EV)
Kattavampi sertifikaatin hakijan tunnistaminen, jossa sertifikaatin myöntäjä varmentaa hakijan oikeuden verkkotunnukseen ja organisaatioon.

YHDEN DOMAININ SERTIFIKAATTI (Single Domain)
Sisältää päädomainin ja sen www-muodon suojauksen. Esimerkiksi www.yrityksesi.fi ja yrityksesi.fi.

WILDCARD
Kattaa yhden verkkotunnuksen ja kaikki sen aliverkkotunnukset. Esimerkiksi www.yrityksesi.fi, yrityksesi.fi, shop.yritys.fi, tuote.yritys.fi.