HTTP-protokolla on internetin yksi tärkeimmistä protokollista, sillä sen avulla selain ja nettipalvelimet keskustelevat keskenään. Olemme ottaneet webhotelleissamme käyttöön  nopean HTTP/2-protokollan.  HTTP/2 korvaa vanhan HTTP-tekniikan kun käytössä on salattu yhteys. Tekniikassa on panostettu siihen, että selaimen ja palvelimen välinen kommunikaatio on nopeaa. WordPress webhotelleissamme tämä tekniikka on ollut jo ennestään käytössä, mutta nyt siis sama tekniikka on saatavilla kaikissa webhotelleissamme.

HTTP/2-tekniikan edut

  • lyhempi latausaika
    • HTTP/2 parantaa sivujen latauksen viivettä sekä vähentää verkon ja palvelimen resurssien käyttöä.
  • parempi käyttäjäkokemus selaimella
    • HTTP/2 luo yhden yhteyden selaimen ja palvelimen väliiin. Tämä nopeuttaa resurssien latausta erityisesti sivuilla joilla on paljon resursseja (kuvia, CSS-tiedostoja, Javascript-tiedostoja jne.)

HTTP/2 on valmiina käytössä kaikilla webhotellipalvelimilla. Kannattaa ainoastaan varmistaa, että omat sivut on laitettu toimimaan salatulla HTTPS-yhteydellä. Jokaiseen webhotelliin kuuluu automaattisesti ilmainen SSL-sertifikaatti eli HTTPS-yhteys. Sivujen ylläpitäjän kannattaa sivujen asetuksista valita HTTPS-yhteys oletukseksi sekä ohjata salaamaton liikenne salattuun HTTPS-osoitteeseen.

Nopeuden merkitys nettisivuille

Käyttäjät viihtyvät sivuilla, jotka toimii nopeasti. Nopeus vaikuttaa myös hakukonetuloksiin. Nopeat sivut sijoittuvat paremmin Googlen hakutuloksissa kuin vastaavat hitaat. WordPress-sivuille suosittelemme WordPress webhotelliamme sillä siinä palvelintason välimuisti tekee sivuista erityisen nopeat.