Oidom

Oidomin kehitystiimin etäkevät on vaihtunut vauhdikkaasti kesään. Päivityksiä on viime kuukausien aikana tehty ahkeraan tahtiin ja seuraavassa poimittuna muutama tärppi päivityspakettien sisällöstä.

Editoriin on lisätty toivottuna ominaisuutena mahdollisuus muuttaa logon kokoa. Logon lisäyksen yhteydestä löydät liukusäätimen, jolla pystyt kasvattamaan, tai pienentämään, logoa sivustollesi sopivaan kokoon.

Logon koon muuttaminen

Päivänvalon näki myös paljon kaivattu hero slider, suomalaisittain pääkuvakaruselli. Normaalista pääkuva-osiosta uusi osio eroaa siinä, että pystyt lisäämään osioon useamman vaihtuvan kuvan teksteineen. Taustakuvien lisäksi pystyt tässä osiossa lisäämään myös taustavideon Vimeosta.

Pääkuvakaruselli

Pystyt nyt tallentamaan ja linkittämään tiedostoja, kuten pdf:iä tai Word-tiedostoja, suoraan Oidomin käyttöliittymästä käsin. Tiedostolinkkejä pystyt lisäämään niin tekstiin kuin kuviin. Tämä toiminnallisuus löytyy tekstieditorista linkki-ikonin takaa avautuvan pienemmän ikkunan ”Tiedosto” -välilehdeltä. Eli sieltä samasta paikasta mistä myös muut linkit lisätään.

Tiedostolinkin lisäys

Artikkelin tietoihin on lisätty hakukoneille näkyvien metatietojen muokkaus. Asetukset löydät yksittäisen artikkelin muokkauksesta, sivupalstan ”Hakukoneoptimointi” -linkin alta. Artikkelille voit määritellä oman polun lisäksi myös metaotsikon ja -kuvauksen.

Muuta uutta!

Uusien toimintojen lisäksi olemme luonnollisesti tehneet myös bugikorjauksia ja pienempiä parannuksia käyttöliittymään. Artikkelin yläosassa näkyvään otsikkopaikkaan pystyy lisäämään tehdyn korjauksen jälkeen erikoismerkkejä, jotka Oidomin aiemmassa versiossa siivoutuivat pois otsikon tallennuksen yhteydessä. Lisäksi Oidomiin on lisätty kevään aikana myös muutama uusi ikoni käyttäjien toiveesta (Blogger & TripAdvisor).

Virinneitä kehitysideoita ja palautetta voit lähettää jatkossakin Oidom.fi-sivuston palautelomakkeella tai ottamalla yhteyttä Hostingpalvelun asiakaspalveluun.

Oidom-tiimi toivottaa kaikille ihanaa kesää! Pysytäänhän terveinä ja nautitaan lämmöstä

04.06.2020