PHP version 7.1 päivitys webhotelli-palvelimille

Päivitämme kaikille webhotellipalvelimille oletukseksi PHP-versio 7.1:n. Vanhemmilla palvelimilla on tällä hetkellä käytössä PHP 5.6 ja uudemmilla PHP 7.0. PHP-versiota 7.1 voi testata palvelimella jo etukäteen ’Valitse PHP versio’-toiminnolla. Voit myös valita käyttöösi pysyvästi PHP 5.6 tai 7.0. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan käyttämään tuoreinta PHP-versiota ja käyttämällä koodia, joka toimii myös uusilla PHP-versioilla. Voit valita käyttöösi myös uusimman PHP 7.2 version. Pyrimme jatkossa aina vaihtamaan oletus PHP-version silloin kun vanhan aktiivinen tuki loppuu. Huomaa, että jos olet itse vaihtanut käyttöön muun kuin oletus PHP-version hallintapaneelissa, ei PHP-versiota muuteta meidän puolesta.

PHP

PHP version 7.2 päivitys WordPress webhotelli -palvelimille

WordPress webhotelleihin päivitetään oletuksena PHP 7.2 versio vanhan PHP 7.0 tilalle. WordPressin ydin ja sen yleisimmät lisäosat tukevat täysin PHP 7.2 versiota. Jos lisäosasi tai teemasi ei tätä tue, voit ottaa käyttöön myös PHP 7.1, 7.0 tai 5.6 version.

PHP 7.2 ja PHP 7.1

PHP 7.2 ja PHP 7.1 tuovat vanhempiin versioihin nähden noin 5-10% lisää suorituskykyä sekä parantaa tietoturvaa. PHP 7.1 on poistettu tietoturvattomana pidetty mcrypt-kirjasto ja korvattu se OpenSSL:llä.

Tutustu myös kehittäjille suunnattuun PHP 7.1 migraatio-ohjeeseen ja PHP 7.2 migraatio-ohjeeseen.

 

Suoritamme mainitut päivitykset vaiheittain 22.2 – 19.3 välisenä aikana.