Syyskuun lopulla tapahtuneen suuremman päivityksen jälkeen Oidomiin on tuotu pieniä korjauksia sekä uusia ominaisuuksia.
Uudet ominaisuudet
Osioita lisätessäsi olet voinut jo huomatakin jotain uutta. Pitkä tarina -osio eroaa aiemmasta Tarina-osiosta niin, että siinä pystyt jäsentämään sisältöäsi alaotsikoin sekä lisäämään tekstiä, kuvia, kuvagallerioita sekä videoita tarvitsemasi määrän. Sen avulla esimerkiksi tietosuojaselosteen tai historiikki-sivun koostaminen onnistuu hyvin.
Pääkuva-osiolle lisäsimme mahdollisuuden käyttää taustakuvassa ns. parallax-skrollausta. Tuolla asetuksella saadaan osion tausta ikään kuin pysymään paikallaan, kun muu sisältö skrollaa. Otettuasi ominaisuuden käyttöön osion taustan asetuksista, pystyt esikatselun kautta katsomaan miltä se näyttäisi omalla sivullasi.
Asetukset-välilehden kautta pystyt nykyään määrittelemään sivullesi pienen faviconin joka näytetään muun muassa selaimen välilehdellä. Saman välilehden kautta pystyt lisäämään sivun footeriin myös pienen Oidom-logon mikäli haluat kertoa kävijöillesi miten sivu on tehty. Olemme kiitollisia jokaisesta linkkauksesta ♥
Parannukset ja korjaukset
Lokakuun alussa tehdyssä päivityksessä teimme parannuksia Oidomin perustoiminnallisuuksiin. Teimme muutoksia Unsplash-kuvien latausnopeuteen vaikuttaviin asioihin ja niiden ansiosta kuvapankin käyttö on nyt entistä sujuvampaa. Tekstieditorin puolella on nyt mahdollista poistaa kokonaan sisältö tietystä elementistä ja lisätä se uudelleen plus-ikonia klikkaamalla. Tämä helpottaa esimerkiksi taulukon käyttöä, jolloin voit tarvittaessa jättää esiin tyhjiä soluja keskelle taulukkoa.
Footerin ja faviconien toiminnassa syyskuun lopun päivityksen jälkeen esiintyneet ongelmat on myös selvitetty ja korjattu.
Tulossa
Viimeiset pari viikkoa kehitystiimimme on keskittynyt yllä listattujen parannusten lisäksi muun muassa yhteydenottolomakkeen jatkokehitykseen. Arvioimme, että se ja pienempiä päivityksiä saadaan käytettäväksesi kuun loppuun mennessä. Työn alle on myös jo otettu osio, jonka avulla Oidomilla luoduille sivustoille on mahdollista upottaa sisältöä muualta, esimerkiksi sosiaalisen median kanavista.