Sivujen nopeuden merkitys kasvaa kokoajan. Käyttäjät eivät enää hyväksy hitaasti latautuvia sivuja ja hitaat sivut sijoittuvat huonommin Googlen-hakukoneessa. Tutkimusten mukaan neljäsosa ihmisistä katoaa sivuilta, jos latausaika ylittää 4 sekuntia. Mobiilikäyttäjistä 74% keskeyttää latauksen, jos sivun latautuminen kestää yli 5 sekuntia.

Päätimme testata kuinka nopeasti WP-sivut toimivat WordPress-webhotellissamme. Testiä varten asensimme sivuille Avada-teeman sisältöineen ja lisäosineen. Sisältömäärältä ja sivujen raskauden osalta tämä vastaa hyvin keskimääräistä sivustoa. Sivuilla on käytössä WordPress-webhotelleihin kuuluva Litespeed-lisäosa välimuistia varten. Tämä erikseen WordPressille suunniteltu välimuisti on nopeinta mitä on WordPressille saatavilla.

Ensin testasimme nopeutta Pingdom Website Speed Test -työkalun avulla. Ajoimme testin kymmenen kertaa 10 minuutin aikana, jotta nähdään myös nopeuden vaihtelu.

Tulokset Pingdomin testissä:

Load time: 174ms 183ms 272 ms 203ms 167ms 166ms 176ms 188ms 193ms 168ms

Pingdom-nopeustesti wordpress webhotelli
Pingdom-nopeustesti

 

Testasimme nopeutta myös Webpagetest-sivuston kautta.

Tulokset Webpagetest testissä (testipaikkana Praha):

Load time (latausaika kokonaisuudessaan): 2.644s

First byte: 0.185s

Start render: 1.016s

Nopein webhotelli WordPress-sivustoille

Nämä testit osoittaa, että Hostingpalvelun WordPress-webhotelli on yksi nopeimmista vaihtoehdoista WordPress sivuille. Google arvostaa erityisesti Time to First byte -arvoa (TTFB). Tämä kertoo kuinka nopeasti web-palvelin palauttaa ensimmäisen tavun käyttäjälle kun sivua avataan.

Sivujen optimointi

Pelkästään nopea ja optimoitu palvelin ja hyvä välimuisti ei riitä. Myös sivujen rakenteella on väliä. Kuvien koko vaikuttaa suoraan niiden latausnopeuteen. Kuvat kannattaakin optimoida ennen kuin ne lataa palvelimelle. Lisäksi kannattaa käyttää teemaa, joka ei ole turhan raskas ja joka lataa CSS ja Javascriptin koodin vasta lopuksi.