Oidom-kotisivukonetta tuottava Oidom Oy on asetettu konkurssiin 22.9.2022 ja palvelu suljetaan 28.2.2023. Kokoamme tälle sivulle tietoa palvelun tilasta ja kuinka otat käyttöön uuden Oidomin korvaavan palvelun.

Hostingpalvelu on toiminut Oidomin jälleenmyyjänä. Asiakkaidemme webhotellit ja niissä ylläpidetyt domainit ja sähköpostiosoitteet toimivat normaalisti myös Oidomin sulkeuduttua.

Palvelu suljettu 28.2.2023

  • Olemme julkaisseet 29.11.2022 uuden kotisivukoneen ja Oidom-asiakkaamme voivat tehdä päivitystilauksen uuteen palveluun tämän ohjeen mukaisesti.
  • Alkaen 5.10.2022 Oidom-kotisivukoneesta ei ole muodostunut uusia laskuja. Webhotelli, domainit ja muut mahdolliset palvelut veloitetaan normaalisti.
  • Palvelun sulkeuduttua kotisivusi näkyvät yhä verkossa, mutta sivustollasi käytetyt kuvat eivät näy ja erilaiset toiminnallisuudet, kuten yhteydenottolomakkeet eivät toimi. Sivujen muokkaaminen ei myöskään ole enää mahdollista.
  • Jos haluat poistaa Oidom-sivuston kokonaan näkyvistä ilman uuden kotisivukoneen käyttöönottoa, tulee sinun poistaa kotisivut webhotellisi kotisivutilasta (yleisin sijainti public_html -kansio). Pääset muokkaamaan kansioita FTP-yhteydellä tai suoraan hallintapaneeliisi kautta (katso ohje). Mikäli tarvitset apua Oidom-kotisivujesi poistoon, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Oidomin päivittäminen uuteen palveluun

Ota uusi kotisivukoneemme käyttöön tekemällä päivitystilaus asiakassivujesi kautta tämän ohjeen mukaisesti. Päivitystilauksessa huomioidaan jo maksamasi Oidomin ja webhotellin kaudet ja webhotellissasi olevat sähköpostilaatikot siirtyvät uuteen palveluun automaattisesti.

Uuden palvelun laskutuskausi noudattaa nyt Oidomiin liitetyn webhotellin laskutuskautta. Päivitystilauksessa maksat vain jo maksamasi kauden ja uuden palvelun hinnan erotuksen nykyisen kauden loppuun. Jos olet maksanut enemmän kuin mitä erotus on, lisäämme palveluiden kautta vastaavalla summalla.

Päivitys tehdään oletuksena Hostingpalvelu Kotisivukone -palveluun, jossa Oidomiin verrattuna sivuston sivumäärä on rajoitettu (maksimi 10 sivua). Jos tarvitset sivustollasi enemmän kuin 10 sivua, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

>> Tutustu uuteen palveluun tästä

>> Näin päivität Oidomin Hostingpalvelun uuteen kotisivukoneeseen

Hostingpalvelun kotisivukoneen käyttö ja uuden sivuston julkaisu

Kotisivukone on käytössäsi päivitystilauksen maksettuasi. Tilauksesta ei tule erillistä vahvistusta, vaan näet palvelun heti asiakassivuillasi. Pääset rakentamaan sivuja asiakashallinnan kautta.

>> Näin rakennat ja päivität kotisivujasi kotisivukoneella

Jos sinulla on kysymyksiä Oidom-kotisivukoneesta tai uuden Hostingpalvelun kotisivukoneen käyttöönotosta, joihin et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@hostingpalvelu.fi