Oidom-kotisivukonetta tuottava Oidom Oy on asetettu konkurssiin 22.9.2022 ja palvelu tullaan sulkemaan lähiaikoina. Kokoamme tälle sivulle tietoa palvelun tilasta ja kuinka otat käyttöön uuden Oidomin korvaavan palvelun.

Hostingpalvelu on toiminut Oidomin jälleenmyyjänä. Asiakkaidemme webhotellit ja niissä ylläpidetyt domainit ja sähköpostiosoitteet toimivat normaalisti myös Oidomin sulkeuduttua.

Tilanne 29.11.2022

  • Olemme julkaisseet 29.11.2022 uuden kotisivukoneen ja Oidom-asiakkaamme voivat tehdä päivitystilauksen uuteen palveluun.
  • Olemme ostaneet Oidom Oy:n konkurssipesän, jotta voimme pitää palveluun tuottamiseen käytetyt palvelimet toiminnassa toistaiseksi. Palvelu suljetaan 28.2.2023.
  • Alkaen 5.10.2022 Oidom-kotisivukoneesta ei ole muodostunut uusia laskuja (Webhotelli, domainit ja muut mahdolliset palvelut veloitetaan normaalisti).
  • Jos et korvaa Oidom sivujasi uudella palvelulla: Palvelun sulkeuduttua kotisivusi näkyvät yhä verkossa, mutta sivustollasi käytetyt kuvat eivät välttämättä näy eikä sivujen muokkaaminen ole enää mahdollista. Oidomista ei muodostu enää uusia laskuja, mutta muut käytössä olevat palvelusi laskutetaan normaalisti.

Oidomin päivittäminen uuteen palveluun

Ota uusi palvelu käyttöön tekemällä päivitystilaus asiakassivujesi kautta tämän ohjeen mukaisesti. Päivitystilauksessa huomioidaan jo maksamasi Oidomin ja webhotellin kaudet ja webhotellissasi olevat sähköpostilaatikot siirtyvät uuteen palveluun automaattisesti.

Uuden palvelun laskutuskausi noudattaa nyt Oidomiin liitetyt webhotellin laskutuskautta. Päivitystilauksessa maksat vain jo maksamasi kauden ja uuden palvelun hinnan erotuksen nykyisen kauden loppuun. Jos olet maksanut enemmän kuin mitä erotus on, lisäämme palveluiden kautta vastaavalla summalla.

Päivitys tehdään oletuksena Hostingpalvelu Kotisivukone -palveluun, jossa Oidomiin verrattuna sivuston sivumäärä on rajoitettu (maksimi 10 sivua). Jos tarvitset sivustollasi enemmän kuin 10 sivua, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

>> Tutustu uuteen palveluun tästä.

>> Näin päivität Oidomin Hostingpalvelun uuteen kotisivukoneeseen

Hostingpalvelun kotisivukoneen käyttö ja uuden sivuston julkaisu

Kotisivukone on käytössäsi päivitystilauksen maksettuasi. Tilauksesta ei tule erillistä vahvistusta, vaan näet palvelun heti asiakassivuillasi. Pääset rakentamaan sivuja asiakashallinnan kautta.

>> Näin rakennat ja päivität kotisivujasi kotisivukoneella

Mitä tapahtuu jos palvelua ei ole päivitetty kun Oidom lakkaa toimimasta?

Pyrimme pitämään Oidomin käytössä 28.2.2023 asti, jonka jälkeen palvelu suljetaan. On myös mahdollista, että palvelu vikaantuu ennen tätä, jolloin palvelu päättyy aiemmin.

Jos Oidom on käytössä palvelun sulkeuduttua, kotisivusi näkyvät vielä internetissä, mutta ne voivat olla puutteelliset, (esimerkiksi kuva eivät välttämättä näy) etkä voi enää muokata Oidom-sivujasi.

Olemme keskeyttäneet 5.10.2022 Oidom-kotisivukoneen laskujen muodostumisen. Webhotelli, domainit ja muut mahdolliset palvelut veloitetaan normaalisti niin kauan kun et irtisano palveluita.

 

Jos sinulla on kysymyksiä Oidom-kotisivukoneesta tai uuden Hostingpalvelun kotisivukoneen käyttöönotosta, joihin et löydä vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla: asiakaspalvelu@hostingpalvelu.fi

29.11.2022