Voit lisätä tai muokata erilaisia DNS-tietueita hallintapaneelissa. Huom! Tietueiden päivittymisessä saattaa kestää muutama tunti.

Tietyt palveluntarjoajat käyttävät eri merkintöjä DNS-tietueissa. Tässä yleisimmät:

• @ -merkki tai pelkkä tyhjä kohta tarkoittaa oman domainisi nimeä, esim. esimerkkidomain.fi
  • www -liite tarkoittaa domainnimeä www-etuliitteen kanssa, esim. www.esimerkkidomain.fi

MX-tietue määrittää palvelimen, joka vastaanottaa domainisi sähköpostiviestit. Muutos on domainkohtainen (koskee siis kaikkia domainista muodostuvia sähköpostiosoitteita).

1. Avaa hallintapaneeli ja valitse MX-tietueet kohdasta Sähköposti.
2. Jos paketissasi on useampi domain, valitse haluamasi domain alasvetovalikosta.

Uusia tietueita voit lisätä kohdassa ’Lisää uusi tietue’ ja nykyisiä pääset muokkaamaan kohdasta ’MX-tietueet’.

Prioriteetit: Ensisijaisella sähköpostipalvelimella on alhaisin prioriteetti. Jos esim. kahdella palvelimella on prioriteetit 0 (alhaisin mahdollinen), lähetetään viestit satunnaisesti jollekin näistä.

Huom! Sähköpostin reititysasetus tulee olla ”Paikallinen palvelin” mikäli käytätte Hostingpalvelun sähköpostipalvelinta.
Mikäli ohjaatte sähköpostiliikenteen toiselle palvelimelle, tulee tämä asetus olla ”Ulkoinen sähköpostipalvelin”. Useimmissa tapauksissa voi myös käyttää automaattista hakua (’Säädä asetukset automaattisesti’):

dns_MX_reititys

Tässä esimerkki miten sähköposti ohjataan Googlelle MX-tietueilla:

dns_mx_tietueet_

Muut tietueet kannattaa poistaa listalta, niin että jäljelle jää ainoastaan Googlen tietueet (kuten kuvassa).

Tässä esimerkki ohjauksesta Microsoftin (Office365-palvelu) palvelimelle:

dns_mx_outlook_esimerkki

Mikäli tietueita on vain yksi, ei prioriteetilla ole merkitystä. Yleensä tällöin kuitenkin käytetään prioriteettia 0.

Varsinaiset tietueet kannattaa ennen lisäämistä tarkistaa sähköpostipalvelun tarjoajalta.

A-tietueella voi ohjata domainin tai alidomainin jonkin palvelimen IP-osoitteeseen. IP-osoitteen täytyy olla IPv4-muodossa (esim. 31.217.192.44).

1. Avaa hallintapaneeli ja valitse ’Täysi DNS-hallinta’ kohdasta ’Domainit’.
2. Jos paketissasi on useampi domain, valitse haluamasi domain alasvetovalikosta.

Oletuksena domainin pää A-tietue löytyy ensimmäisenä listalta. Tätä pääset muokkaamaan klikkaamalta ’Muokkaa’ -linkkiä samalla rivillä:

dns_A_muokkaa

Muokkaamalla tämän tietueen IP-osoitetta, voit helposti ohjata sivustosi liikenteen toiselle palvelimelle:

dns_A_muokkaa_osoite

Uuden A-tietueen voit lisätä seuraavalla tavalla:

dns_A_lisaa_tietue

Tyypiksi tulee valita ’A’. Nimikenttään täytetään ohjattavan domainin/alidomainin nimi, ja tämän perään lisätään piste. TTL-arvolla määritetään tietueen elinaika sekunteina. Tämä voi olla esim. 3600 (1 tunti). Käytännössä TTL määrittää kuinka kauan tietue säilytetään tietokoneiden ja resolvoivien nimipalvelimien välimuistissa. Lopuksi määritetään kohdepalvelimen IP-osoite osoitekenttään.

HUOM! Mikäli samalla domainilla/alidomainilla on useampi IP-osoite, ohjautuu liikenne satunnaisesti joillekin näistä. Useimmiten A-tietueita on vain yksi per domain/alidomain.

CNAME-tietueen voi luoda ainoastaan alidomaineille (esim. www.omadomain.fi) ja tämän voi osoittaa domainiin tai alidomainiin, mutta ei IP-osoitteeseen. Palvelussamme on oletuksena www-tietue, joka osoittaa omaan domainiin.

1. Avaa hallintapaneeli ja valitse ’Täysi DNS-hallinta’ kohdasta ’Domainit’.
2. Jos paketissasi on useampi domain, valitse haluamasi domain alasvetovalikosta.

Tässä esimerkki, miten sivuston liikenne ohjataan CNAME-tietueella Google-sivustolle:

dns_CNAME_google

Tässä esimerkissä on www-osoite ohjattu. Lisäksi suosittelemme lisäämään ohjauksen, joka pakottaa www:n käytön. Tällöin sivustolle pääsee sekä www-etuliitteen kanssa että ilman. Tämän voit luoda hallintapaneelissa kohdassa Etusivu -> Domainit -> Ohjaukset:

ohjaus_www1

Kenttään ’Uudelleenohjaus kohteeseen’ tulee kirjoittaa oman domainin osoite http://www -etuliitteellä. Lisäksi tulee ’Älä ohjaa www-etuliitettä’ olla valittuna.

TXT-tietueen avulla voidaan esim. vahvistaa domainin omistajuus Googlelle tai Microsoftille. Myös sähköpostin SPF-tietue lisätään TXT-tietueena.

1. Avaa hallintapaneeli ja valitse ’Täysi DNS-hallinta’ kohdasta ’Domainit’.
2. Jos paketissasi on useampi domain, valitse haluamasi domain alasvetovalikosta.

Tässä esimerkki miten sivusto vahvistetaan Googlelle TXT-tietueen avulla:

dns_TXT_lisaa

SRV-tietueita käytetään esim. Microsoft Office365-palvelussa.

1. Avaa hallintapaneeli ja valitse ’Täysi DNS-hallinta’ kohdasta ’Domainit’.
2. Jos paketissasi on useampi domain, valitse haluamasi domain alasvetovalikosta.

Tässä esimerkki miten Office365 -palvelun SRV-tietueet lisätään hallintapaneelissamme:
Palvelu: _sip Protokolla: _tls:
dns_SRV_office1
Voit kirjoittaa nimikenttään ainoastaan etuliitteen ”_sip.tls”. Hallintapaneeli lisää automaattisesti domainin nimen tämän perään, kun siirryt seuraavaan kenttään.

Palvelu: _sipfederationtls Protokolla: _tcp:
dns_SRV_office2
Voit kirjoittaa nimikenttään ainoastaan etuliitteen ”_sipfederationtls._tcp”. Hallintapaneeli lisää automaattisesti domainin nimen tämän perään, kun siirryt seuraavaan kenttään.
dns_SRV_office3
Tämän jälkeen voit varmistaa että tietueet ovat lisätty oikein.