Tässä ohjeessa kerromme, kuinka saat liitettyä meiltä ostetun domainisi Wix.com -palveluun joko nimipalvelimilla tai DNS-tietueilla.

Jotta voit liittää domainisi Wixille, sinulla tulee olla jokin heidän Premium-paketeistaan. Lisätietoja domainin ohjaamisesta ja Premium-palveluista löydät Wixin omilta sivuilta.

Domainin yhdistäminen Wixiin nimipalvelimilla

  1. Kun sinulla on Wixin Premium-paketti, ja olet liittänyt domainisi Wixille, saat haettua palvelusta oikeat nimipalvelimet, jotka sinun tulee nyt asettaa domainillesi meidän päädyssämme, asiakassivuillasi. Kuvalliset ohjeemme nimipalvelinten päivittämiseen löydät täältä.
  2. Kun olet asettanut domainillesi uudet nimipalvelimet, muutoksen päivittymisessä menee noin 1-2 tuntia, jonka jälkeen kaikki domainisi liikenne ohjautuu Wixille.

Huomioithan, että jos sinulla on sähköpostipalvelu meiltä tai joltakin toiselta palveluntarjoajalta, sinun tulee päivittää vielä Wixin puolella oikeat DNS-tietueet, joilla sähköpostiliikenne ohjataan haluamaasi palveluun. Voit kysyä oikeita tietueita sähköpostipalvelusi tarjoajalta.

Domainin yhdistäminen Wixiin DNS-tietueilla

Myös tähän vaihtoehtoon tarvitset Wixin Premium-paketin. Lisäksi sinulla tulee olla meiltä joko Domainparkki tai webhotelli, johon domainisi on liitetty. DNS-tietuiden muuttaminen tapahtuukin juuri parkin tai webhotellin hallintapaneelissa.

  1. Seuraa aluksi Wixin ohjeita täältä.
  2. Kun olet saanut oikeat tietueet (A- ja CNAME-tietueet) domainillesi, voit muokata/lisätä ne domainillesi webhotellisi/parkkisi hallintapaneelissa, kohdassa ”Täysi DNS-hallinta”.
  3. Ohjeemme DNS-tietueiden hallinnointiin löydät täältä.
  4. Kun olet asettanut ja tallentanut oikeat tietueet, muutoksen päivittymisessä menee yleensä noin tunti.

Huomioithan, että toisin kuin nimipalvelimien muuttaminen, tämä A- ja CNAME-tietueiden muuttaminen ei vaikuta domainisi sähköpostiliikenteeseen. Tämä voi siis olla helpompi ratkaisu, jos sinulla on sähköpostitilit esimerkiksi meidän palvelussamme.

07.12.2019