Voit ohjata verkkotunnuksesi/domainisi uudelleenosoittamaan toiseen kohteeseen. Tämä voi olla tarpeen erityisesti Domainparkin omistaville asiakkaille. Ohjauksia pääset tekemään suoraan hallintapaneelisi kautta.

Huom. Tehdäksesi domainin uudelleenohjauksen, tulee domainiin olla liitettynä nimipalvelut sisältävä palvelu, esim. Domainparkki tai webhotelli

 

”hallintapaneeli”width="668"

Huomioithan seuraavat asiat:

    • Domainin liikenteen täytyy kulkea meidän kautta, eli jos domain on esimerkiksi A-tietueella ohjattu toiselle palveluntarjoajalle, tulee kaikki ohjaukset tehdä sitä kautta.
    • Jos domainia ei näy hallintapaneelissasi, tulee se erikseen lisätä pakettiin lisä- tai rinnakkaisdomainiksi. Jos domainille tehdään vain ohjaus, riittää että se lisätään rinnakkaisdomainiksi. Voit katsoa ohjeet lisäykseen tästä.

Tässä muutama esimerkki erilaisista ohjauksia:

 

Tavallinen domainin ohjaus

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän mihin domainin tahdot ohjata. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
3. Pidä valinta ”uudelleenohjaa sekä www-etuliitteen kanssa että ilman tätä”.

Tässä esimerkissä ohjaus domainilta hostingpalveluohje.fi sivustolle hostingpalvelu.fi:

”domainin

 

Domainin ohjaus www-alkuun

Tämä tulee tehdä tapauksessa kun sivusto sijaitsee eri palveluntarjoajalla. Esimerkiksi jos sivusto on Googlen tai Squarespacen palvelussa tulee tehdä tämä ohjaus, jotta sekä www-alulla että ilman sitä aukeaa oikea sivusto.

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän sama domain www-etuliitteellä. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
3. Laita valita kohtaan ”Älä ohjaa www-etuliitettä”.

Tässä esimerkissä domain hostingpalveluohje.fi ohjataan sivustolle www.hostingpalveluohje.fi:

”www

 

Sivustokohtainen ohjaus

Vaihtoehtona on joko Wildcard-uudelleenohjaus tai manuaalisesti sivukohtainen ohjaus. Wildcard on vaihtoehtona silloin kuin ohjattavan domainin ja sen kohteen hakemistot ovat samanlaiset, eli esimerkiksi domain1.fi/info -> domain2.fi/info. Jos domain2.fi olisi kuitenkin muodossa domain2.fi/yhteystiedot, ei Wildcard-ohjaus toimi vaan se ohjautuu virhesivulle. Siinä tapauksessa voi tehdä manuaalisesti ohjauksen oikealle sivustolle, kuten esimerkkikuvassa on ohjattuna hostingpalveluohje.fi/otayhteyttä -> hostingpalvelu.fi/yhteystiedot.

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Alemmalle riville joka alkaa /-merkillä kirjoita hakemiston nimi
3. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän mihin domainin tahdot ohjata. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
4. Pidä valinta ”uudelleenohjaa sekä www-etuliitteen kanssa että ilman tätä”.

Tässä esimerkissä on ohjattuna hostingpalveluohje.fi/otayhteyttä -> hostingpalvelu.fi/yhteystiedot:

”sivuston