Voit ohjata verkkotunnuksesi/domainisi uudelleenosoittamaan toiseen kohteeseen. Tämä voi olla tarpeen erityisesti Domainparkin omistaville asiakkaille. Ohjauksia pääset tekemään suoraan hallintapaneelisi kautta.

”hallintapaneeli”width="668"

Huomioithan seuraavat asiat:

    • Domainin liikenteen täytyy kulkea meidän kautta, eli jos domain on esimerkiksi A-tietueella ohjattu toiselle palveluntarjoajalle, tulee kaikki ohjaukset tehdä sitä kautta.
    • Jos domainia ei näy hallintapaneelissasi, tulee se erikseen lisätä pakettiin lisä- tai rinnakkaisdomainiksi. Jos domainille tehdään vain ohjaus, riittää että se lisätään rinnakkaisdomainiksi. Voit katsoa ohjeet lisäykseen tästä.

Tässä muutama esimerkki erilaisista ohjauksia:

 

Tavallinen domainin ohjaus

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän mihin domainin tahdot ohjata. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
3. Pidä valinta ”uudelleenohjaa sekä www-etuliitteen kanssa että ilman tätä”.

Tässä esimerkissä ohjaus domainilta hostingpalveluohje.fi sivustolle hostingpalvelu.fi:

”domainin

 

Domainin ohjaus www-alkuun

Tämä tulee tehdä tapauksessa kun sivusto sijaitsee eri palveluntarjoajalla. Esimerkiksi jos sivusto on Googlen tai Squarespacen palvelussa tulee tehdä tämä ohjaus, jotta sekä www-alulla että ilman sitä aukeaa oikea sivusto.

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän sama domain www-etuliitteellä. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
3. Laita valita kohtaan ”Älä ohjaa www-etuliitettä”.

Tässä esimerkissä domain hostingpalveluohje.fi ohjataan sivustolle www.hostingpalveluohje.fi:

”www

 

Sivustokohtainen ohjaus

Vaihtoehtona on joko Wildcard-uudelleenohjaus tai manuaalisesti sivukohtainen ohjaus. Wildcard on vaihtoehtona silloin kuin ohjattavan domainin ja sen kohteen hakemistot ovat samanlaiset, eli esimerkiksi domain1.fi/info -> domain2.fi/info. Jos domain2.fi olisi kuitenkin muodossa domain2.fi/yhteystiedot, ei Wildcard-ohjaus toimi vaan se ohjautuu virhesivulle. Siinä tapauksessa voi tehdä manuaalisesti ohjauksen oikealle sivustolle, kuten esimerkkikuvassa on ohjattuna hostingpalveluohje.fi/otayhteyttä -> hostingpalvelu.fi/yhteystiedot.

Täytä seuraavat kohdat:
1. https?:// (www.)? Valitse pudotusvalikosta domain jonka tahdot ohjata
2. Alemmalle riville joka alkaa /-merkillä kirjoita hakemiston nimi
3. Uudelleenohjaus kohteeseen: Kirjoita tähän mihin domainin tahdot ohjata. Huomaa että osoitteen tulee alkaa http:// tai https:// muodossa.
4. Pidä valinta ”uudelleenohjaa sekä www-etuliitteen kanssa että ilman tätä”.

Tässä esimerkissä on ohjattuna hostingpalveluohje.fi/otayhteyttä -> hostingpalvelu.fi/yhteystiedot:

”sivuston

 

16.10.2020