Huom! Webhotelleihimme kuuluu veloituksettomat SSL-sertifikaatit, jotka asentuvat automaattisesti. Tämä ohje opastaa, miten erikseen tilatun sertifikaatin asennus webhotelliin onnistuu.

Erillisen sertifikaatin voi asentaa perus- ja yrityspaketteihimme sekä WP-paketteihimme. Luotetun sertifikaatin voi tilata tilauslomakkeellamme.

Mikäli sertifikaatti asennetaan ilman dedikoitua IP-osoitetta, käyttää sertifikaatti ns. SNI-SSL -tekniikkaa. Lisätietoja SNI-SSL -tekniikasta löydät täältä.

 

Kirjautuminen hallintaan

 

Kirjaudu hallintapaneeliin ja avaa SSL/TLS -hallinta.

Henkilökohtaisen avaimen (KEY) luonti

Luo henkilökohtainen avain kohdassa ’Luo, katso, lataa tai poista henkilökohtaisia avaimia’.

– Valitse avainkoko 2048 bits.
– Kun luot uuden avaimen, ei muita tietoja tarvitse täyttää.

Allekirjoituspyyntö (CSR)

Luo allekirjoituspyyntö SSL-hallinnassa kohdassa ’Luo, katso tai poista SSL-allekirjoituspyyntöjä.’
– Kirjoita ’Domainit’-kenttään osoite, jolle sertifikaatti asennetaan (esim. www.omadomain.fi).
Huom! Sertifikaatti asennetaan ainoastaan yhdelle osoitteelle, joten jos haluat sertifikaatin toimimaan www-etuliitteen kanssa, kirjoitathan myös tämän.

Kopioi allekirjoituspyyntö.

Sertifikaattipyynnön lähettäminen

Avaa meidän lähettämä ’SSL palvelinvarmenteen määrittely’ -viesti, ja klikkaa viestissä olevaa linkkiä. Ko. viesti lähetetään kun sertifikaatti on maksettu.Valitse palvelintyypiksi ’cPanel / WHM’ ja kopioi hallintapaneelista allekirjoituspyyntö (CSR) kokonaisuudessaan.

Klikkaa ’Seuraava’. SSL-sertifikaatin vahvistuspyyntö lähetetään valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen (esim. admin@omadomain.fi). Kun tämä on hyväksytty, lähetetään tilinhaltijan sähköpostiosoitteeseen sertifikaatin tiedot. Jos listalta ei löydy sellaista sähköpostiosoitetta joka on käytössä, voitte luoda sellaisen hallintapaneelissa kohdassa ’sähköpostitilit’.
Mene hallintapaneelin SSL -hallinnassa kohtaan ’Asenna sertifikaatti sivustollesi.’

Sertifikaatin asennus sivustolle

Valitse valikosta domain, jolle sertifikaatti asennetaan ja liitä CRT -kenttään saamasi sertifikaatti. Voit sitten klikata ”Automaattinen täyttö sertifikaatin mukaan”, jolloin palvelin täyttää loput kentät automaattisesti. Mikäli palvelin ei automaattisesti löydä avainta, voit kopioida tämän henkilökohtaisista avaimista.

Seuraavat tiedot löytyvät SSL-viestistä. Ensimmäinen näistä liitetään CRT -kenttään ja toinen CA Bundle -kenttään.

Mikäli CABUNDLE:a ei näy suoraan viestissä, on viestissä todennäköisesti linkki tähän (tämä saattaa esim. olla otsikon ”You can get your Intermediate Certificates at” alla).

25.07.2019