Kun olet luonut sähköpostitilin hallintapaneelissamme (ohjeet sähköpostitilin luomiseen täältä), voit lähettää ja vastaanottaa viestejä iPhonella tai iPadilla.

Sähköpostitilin asentaminen

1.Siirry ensin iPhonen asetuksiin ja valitse kohta ”Sähköposti”.

2.Valitse ”Lisää tili”.

3.Valitse vaihtoehto ”Muu”.

4.Klikkaa ”Lisää sähköpostitili”.

5.Täytä seuraavat tiedot:
Osoitteeksi tulisi asettaa koko sähköpostiosoite
Salasanaksi ko. sähköpostitilille luotu salasana.
Kuvauksen ohjelma täyttää tämän automaattisesti sähköpostiosoitteen perusteella, mutta voit muokata sitä halutessasi.
Klikkaa sitten ”seuraava”.

IMAP-asetukset

6.Täytä saapuvan postin (IMAP) asetukset.
Tarkista palvelimen nimi ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä, ja täytä tarvittavat tiedot. Tiedot löytyvät myös asiakassivuiltasi, webhotellin hallintaosiosta. Voit myös kysyä palvelimen nimeä asiakaspalvelustamme.
Palvelimen nimi on muotoa ”mailX.hostingpalvelu.fi”, jossa X on oman palvelimesi numero.
Käyttäjätunnuksena tulisi käyttää koko sähköpostiosoitetta ja salasanana ko. tilille määritettyä salasanaa.

Täytä samat asetukset lähtevän postin palvelimella. On tärkeää, että käyttäjätunnusta ja salasanaa käytetään sekä saapuvassa- että lähtevässä palvelimessa (palvelin vaatii autentikoinnin). Klikkaa sitten ”seuraava”.

7.Tallenna uuden tilin asetukset.

SMTP-asetukset

8.Tarkistetaan seuraavaksi lähtevän palvelimen asetukset. Palaa tilin asetuksiin klikkaamalla uuden tilin nimeä.

9.Klikkaa SMTP-palvelin auki.

10.Tarkista palvelimen asetukset ja aktivoi palvelin.

11.Tarkista, että ensisijaiseksi palvelimeksi on määritetty oikea palvelin, ja että tämä on päällä.
SSL-todentamisen tulee olla päällä.

12.Tili on nyt lisätty. Voit vielä vaihtaa IMAP-polun etuliitteen, jotta ohjelma varmasti osaa tallentaa lähtevät viestit palvelimella olevaan kansioon. Sitä varten siirry takaisin tilin asetuksiin ja valitse ”Lisävalinnat”.

13.Kirjoita ”IMAP-polun etuliite” -kenttään INBOX.

14.Kun tili on luotu, voit käyttää tätä iPhonen tai iPadin Mail-ohjelmalla.