Voit käyttää Hostingpalvelun webhotelliin perustettuja sähköpostilaatikoita webmailin lisäksi haluamallasi sähköpostiohjelmalla. Tämä ohje opastaa, kuinka otat käyttöön Gmail-tilisi sähköpostiohjelman ja lähetät ja vastaanotat ylläpidossamme olevan sähköpostin viestejä Gmail-sähköpostin kautta.

HUOM! Ennen aloitusta, ota esille sähköpostitilisi tiedot.
Asennusta varten tarvitset:

  • Sähköpostiosoitteesi
  • Sähköpostitilin salasanan
  • Sähköpostipalvelimen osoitteen

Sähköpostipalvelin on muotoa mailX.hostingpalvelu.fi, jossa X on sähköpostipalvelimen numero. Saat tämän tiedon joko lähettämästämme ’Hosting-tilin tiedot’ sähköpostiviestistä tai asiakassivuilta kohdasta omat tilaukset -> palvelut -> hallinnoi.

1. Avaa Asetukset – Tilit ja tuonti. Klikkaa ”Lisää omistamasi POP3-sähköpostitili”

Sähköpostitilin lisääminen Gmail sähköpostiin - asetukset

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi

Sähköpostiosoitteen liittäminen Gmailiin - sähköpostiosoite

3. Lisää käyttäjätunnus (koko sähköpostiosoite), salasanasi, ja sähköpostipalvelimesi. Portti käytettäessä POP-asetuksia ja SSL-salausta on 995. Suosittelemme salauksen käyttöä. Klikkaa ”Lisää tili”.

Huom! Palvelimen nimi tulisi tarkistaa joko lähettämästämme viestistä Hosting-tilin tiedot tai Asiakassivuilta webhotellin tiedoista. Tarvittaessa voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos haluat jättää viestistä kopion myös Hostingpalvelun palvelimelle, ruksaa vaihtoehto ’Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle’. Muussa tapauksessa sähköpostit ovat tallessa vain Gmailissa.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin - tilin tiedot

4. Jos haluat vain tuoda viestisi Gmailiin, tilisi tuonti on valmis, ja voit klikata ”Ei” ja ”Valmis”. Jos haluat myös lähettää viestejä, valitse ’Kyllä, haluan lähettää viestejä…’. Jatka kohtaan 5.

Kuinka lisään sähköpostitilin Gmailissa - valinta

5. Lisää tilin nimi (valinnainen) ja sähköpostiosoitteesi. Valitse ”Seuraava vaihe”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin - lisää uusi sähköposti

6. Lisää kuvan mukaiset asetukset ja kirjoita salasanasi. Muista korvata sähköpostipalvelimen X oman sähköpostipalvelimesi numerolla. Klikkaa ”Lisää tili”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin - laatikon asetukset

7. Saat sähköpostiisi koodin, jonka tulisi vielä lisätä avoimeen kenttään. Nyt lähettäminen Gmailista on myös mahdollista. Klikkaa ”Tarkasta”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin - vahvistus