Tämä ohje opastaa, kuinka voit lähettää ja vastaanottaa viestejä Gmail-sähköpostiohjelman kautta.

HUOM! Ennen aloitusta, ota esille sähköpostitilisi tiedot. Asennusta varten tarvitset sähköpostiosoitteesi, sähköpostitilin salasanan sekä sähköpostipalvelimen osoitteen. Sähköpostipalvelin on muotoa mailX.hostingpalvelu.fi, jossa X on sähköpostipalvelimen numero. Saat tämän tiedon joko lähettämästämme ’Hosting-tilin tiedot’ sähköpostiviestistä tai asiakassivuilta kohdasta omat tilaukset -> palvelut -> hallinnoi.

1. Avaa Asetukset – Tilit ja tuonti. Klikkaa ”Lisää omistamasi POP3-sähköpostitili”

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

3. Lisää käyttäjätunnus (koko sähköpostiosoite), salasanasi, ja sähköpostipalvelimesi. Portti käytettäessä POP-asetuksia ja SSL-salausta on 995. Suosittelemme salauksen käyttöä. Klikkaa ”Lisää tili”. Jos haluat jättää viestistä kopion myös Hostingpalvelun palvelimelle, ruksaa vaihtoehto ’Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle’.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

4. Jos haluat vain tuoda viestisi Gmailiin, tilisi tuonti on valmis ja voit klikata ”Ei” ja ”Valmis”. Jos haluat myös lähettää viestejä, valitse ’Kyllä, haluan lähettää viestejä…’ ja jatka kohtaan 5.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

5. Lisää tilin nimi (valinnainen) ja sähköpostiosoitteesi. Valitse ”Seuraava vaihe”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

6. Lisää kuvan mukaiset asetukset ja kirjoita salasanasi. Muista korvata sähköpostipalvelimen X oman sähköpostipalvelimesi numerolla. Klikkaa ”Lisää tili”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.

7. Saat sähköpostiisi koodin jonka lisäät avoimeen kenttään ja lähettäminen Gmailista on myös mahdollista. Klikkaa ”Tarkasta”.

Sähköpostitilin liittäminen gmailiin.