Tämä ohje kertoo, miten saat sivut ladattua palvelimelle FTP-ohjelmalla.
Netistä löytyy useita ilmaisia FTP-ohjelmia, joiden avulla saa ladattua tiedostoja palvelimelle. Tässä ohjeessa käytämme ilmaista FileZilla-ohjelmaa, jonka voi ladata täältä: FileZilla

Kun olet asentanut FileZillan koneellesi, avaa ohjelma ja siirry ohjeen ensimmäiseen kohtaan.

Yhteyden muodostaminen

Muodostetaan aluksi yhteys FTP-palvelimelle. Tunnukset- ja palvelimen osoite löytyvät ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä, joka on lähetetty tilauksen yhteydessä tilinhaltijan sähköpostiosoitteeseen. Tiedot löytyvät myös asiakassivuilta, kohdasta Tuotteen tiedot -> valitse haluamasi paketti -> Hallinnoi. Rullaamalla sivua alaspäin, löytyvät FTP-tiedot kohdasta ”Tekniset tiedot”

Siirry nyt FileZilla-ohjelmassa kohtaan Tiedosto -> Sivustonhallinta

Luo aluksi ”Omat sivustot” -kansion alle uusi sivusto tai uusi kansio

Seuraavaksi ohjelma kysyy tunnuksia ja palvelimen osoitetta, aseta näihin seuraavat:

• Isäntä: cloudX.hostingpalvelu.fi (X on palvelimesi nimi, mikä löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä tai omilta asiakassivuiltasi)
  • Portti: 21
  • Protokolla: FTP – Tiedostonsiirtoprotokolla
  • Salaus: Ota käyttöön eksplisiittinen FTP:n TLS-sojaus, jos saatavilla
  • Kirjautumistyyppi: Normaali
  • Käyttäjätunnus: Löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä tai omilta asiakassivuiltasi (sama kuin hallintapaneelin tunnus)
  • Salasana: Löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä (sama kuin hallintapaneelin salasana)

Mikäli haluat käyttää salattua yhteyttä, valitse protokollaksi SFTP ja portiksi 5757 (toimii vain webhotellin pääkäyttäjän tunnuksilla, eli hallintapaneelin kirjautumistunnuksilla).
Myös FTPS-yhteyden käyttäminen on mahdollista.

Jos ohjelma avaa sinulle allaolevan mukaisen näkymän, voit vain klikata ”OK”.

public_html

Kun yhteys on muodostettu, avaa public_html -kansio. Tämä on domainisi julkinen juurikansio, joten tänne ladatut sivut näkyvät suoraan päädomainin osoitteessa (esim. https://www.hostingpalvelu.fi/).

Webhotellin tiedostoista

public_html -kansion sisällä on oletuksena muutama kansio sekä index.php -tiedosto. Meidän oletussivumme (index.php) voi poistaa.

Tiedostojen siirto ja julkaisu

Voit julkaista sivustosi raahaamalla tiedostot ja kansiot palvelimelle.

Huomaathan, että pääsivun tiedostonimen tulee olla index.php, index.htm tai index.html.

Jos haluat julkaista sivuston esim. osoitteeseen http://www.omadomain.fi/sivusto2/, voit luoda public_html -kansion sisälle kansion sivusto2, ja siirtää tiedostot ko. kansioon.

Sivujen päivitys

Voit käyttää tätä samaa ohjetta sivujen päivittämiseen.
Päivittämisen yhteydessä korvataan palvelimella olevat tiedostot uusilla.