Tämä ohje kertoo, miten saat sivut ladattua palvelimelle FTP-ohjelmalla.

Netistä löytyy ilmaisia FTP-ohjelmia, joiden avulla saa ladattua tiedostoja palvelimelle. Tässä ohjeessa käytämme ilmaista FileZilla -ohjelmaa, jonka voi ladata täältä: FileZilla

Kun olet asentanut FileZillan koneellesi, avaa ohjelma ja siirry askeleeseen 1.

Muodostetaan nyt yhteys FTP-palvelimelle. Tunnukset- ja palvelimen osoite löytyvät ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä (tämä viesti lähetetään tilauksen yhteydessä tilinhaltijan sähköpostiosoitteeseen). Tunnukset- ja palvelimen osoite löytyvät myös asiakassivuilta, kohdasta Tuotteen tiedot -> valitse haluamasi paketti -> Hallinnoi. Rullaamalla sivua alaspäin, löytyvät FTP-tiedot kohdasta ”Tekniset tiedot”

Mene kohtaan Tiedosto -> Sivustonhallinta…

Luo aluksi ”Omat sivustot” -kansion alle uusi sivusto tai uusi kansio

Seuraavaksi ohjelma kysyy tunnuksia ja palvelimen osoitetta, aseta seuraavat:

Isäntä: cloudX.hostingpalvelu.fi (X on palvelimesi nimi, mikä löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä tai omilta asiakassivuiltasi)
Portti: 21
Protokolla: FTP – Tiedostonsiirtoprotokolla
Salaus: Ota käyttöön eksplisiittinen FTP:n TLS-sojaus, jos saatavilla
Kirjautumistyyppi: Normaali
Käyttäjätunnus: Löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä tai omilta asiakassivuiltasi (sama kuin hallintapaneelin tunnus)
Salasana: Löytyy ”Hosting-tilin tiedot” -viestistä (sama kuin hallintapaneelin salasana)

Mikäli haluat käyttää salattua yhteyttä, valitse protokollaksi SFTP ja portiksi 5757 (toimii vain pääkäyttäjän tunnuksilla).

Kun yhteys on muodostettu, avaa public_html -kansio. Tämä on domainisi julkinen juurikansio, joten tänne ladatut sivut näkyvät suoraan omassa osoitteessa (esim. http://www.omadomain.fi/).

public_html -kansion sisällä on oletuksena cgi-bin -kansio sekä index.php -tiedosto. Meidän oletussivun (index.php) voi poistaa.

Voit julkaista sivustosi raahaamalla tiedostot ja kansiot palvelimellemme.

Huomaathan, että pääsivun tiedostonimen tulee olla index.php, index.htm tai index.html.

Jos haluat julkaista sivuston esim. osoitteeseen http://www.omadomain.fi/sivusto2/, voit luoda public_html -kansion sisälle kansion sivusto2, ja siirtää tiedostot ko. kansioon.

Sivujen päivitys

Voit käyttää tätä samaa ohjetta sivujen päivittämiseen. Päivittämisen yhteydessä korvataan palvelimella olevat tiedostot uusilla.