Tämä ohje kertoo, miten saat sivut ladattua palvelimelle FTP-ohjelmalla.

Netistä löytyy ilmaisia FTP-ohjelmia, joiden avulla saa ladattua tiedostoja palvelimelle. Tässä ohjeessa käytämme ilmaista FileZilla -ohjelmaa, jonka voi ladata osoitteesta http://filezilla-project.org/

Kun olet asentanut FileZillan koneellesi, avaa ohjelma ja siirry askeleeseen 1.

Muodosta yhteys FTP-palvelimelle. Tunnukset ja palvelimen osoite löytyvät ’Hosting-tilin tiedot’ -viestistä (tämä viesti lähetetään tilauksen yhteydessä tilinhaltijan sähköpostiosoitteeseen).

Mene kohtaan tiedosto -> sivuston hallinta ja laita seuraavat asetukset:
Isäntä: cloudX.hostingpalvelu.fi (Katso palvelimen nimi Hosting-tilin tiedot -viestistä)
portti: 21
protokolla: FTP
Salaus: Only use plain FTP
kirjautumistyyppi: normaali
Käyttäjätunnus: löytyy ’Hosting-tilin tiedot’ viestistä
salasana: löytyy ’Hosting-tilin tiedot’ viestistä

Mikäli haluat käyttää salattua yhteyttä, valitse protokollaksi SFTP ja portiksi 5757 (toimii vain pääkäyttäjän tunnuksilla)..

Kun yhteys on muodostettu, avaa public_html -kansio. Tämä on domainisi julkinen juurikansio, joten tänne ladatut sivut näkyvät suoraan omassa osoitteessa (esim. http://www.omadomain.fi/).

public_html -kansion sisällä on oletuksena cgi-bin -kansio sekä index.php -tiedosto. Meidän oletussivun (index.php) voi poistaa.

Voit julkaista sivustosi raahaamalla tiedostot ja kansiot palvelimellemme.

Huomaathan, että pääsivun tiedostonimen tulee olla index.php, index.htm tai index.html.

Jos haluat julkaista sivuston esim. osoitteeseen http://www.omadomain.fi/sivusto2/, voit luoda public_html -kansion sisälle kansion sivusto2, ja siirtää tiedostot ko. kansioon.

Sivujen päivitys

Voit käyttää tätä samaa ohjetta sivujen päivittämiseen. Päivittämisen yhteydessä korvataan palvelimella olevat tiedostot uusilla.