Tilauksen yhteydessä voit valita domainin (verkkotunnuksen, www-sivujen osoitteen) siirron palveluumme. Siirrosta ei veloiteta mitään palvelumaksua, vaan ainoastaan normaali rekisteröintimaksu (domainin voimassaolo kasvaa yhdellä vuodella). FI-domainin siirrosta ei veloiteta mitään (voimassaoloaika ei siis myöskään kasva). Luvattomien siirtojen estämiseksi domainien siirtoon on lisätty suojauksia. Seuraavaksi lisätietoja suojauksista ja siirto-ohjeita eri domaineille.

Kun tilaat webhotellin meiltä ennen domainin siirtoa ja laitat kotisivut sekä luot sähköpostitilit valmiiksi, niin ei tule siirron yhteydessä turhia katkoksia.

Domainien siirto

.fi domain: fi-domainia siirrettäessä teemme Viestintävirastoon välittäjän vaihdoksen. Tämä muutos tulee voimaan heti. Nimipalvelimet voidaan vaihtaa meille, kun siirto on muuten valmis eli kaikki palvelut meillä jo luotuna/siirretty (sähköpostit, kotisivut). Nimipalvelinmuutoksessa voi mennä muutama tunti siihen, että domain näkyy kaikkialla oikein. Välittäjän vaihtoa varten tarvitsemme Välittäjän vaihtoavaimen, jonka saat edelliseltä palveluntarjoajalta. Välittäjän vaihtoavaimen voit ilmoittaa tilauksen yhteydessä. Muistathan irtisanoa sopimuksen vanhan palveluntarjoajan kanssa.

com, .net, .info ja .org -domainit: Ilmoita nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyydä poistamaan domainin turvalukitus (Registrar Lock). Pyydä myös samalla domainin siirtoavain (Transaction ID, Domain password tai Auth-id). Tilaa meiltä haluamasi paketti. Tilauksen yhteydessä tulee ilmoittaa saamasi siirtoavain. Tämän jälkeen haemme domainin siirtoa ja lähetämme sinulle ja adminille (yleensä vanha palveluntarjoaja) siirron vahvistuspyyntöviestin sähköpostitse. Tämä on englannin kielinen viesti ja lähettäjä on Ispapi. Sähköpostiin pitää vastata myöntävästi, jotta siirtoprosessi voi alkaa. Siirto kestää tavallisesti 6-15 päivää. Huomaathan, että Ispapi lähettää myös sähköpostiosoitteen vahvistusviestin aina, kun sähköpostiosoite vaihtuu ICANNin sääntöjen mukaisesti.

.eu domain: Ilmoita nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyydä domainin siirtoavain (Transaction ID, Domain password tai Auth-id). Ilmoita saamasi siirtoavain tilauksen yhteydessä.

Kotisivujen siirtäminen Hostingpalvelun palvelimille

Tilauksen käsittelyn jälkeen avaamme webhotellin ja lähetämme tunnukset sähköpostitse. Kun siirrät kotisivut meille ennen kuin domain siirretään, ei tule turhia katkoksia kotisivuille, vaan domainin siirron jälkeen alkavat kävijät ohjautumaan pikkuhiljaa palveluumme.

Kotisivut voi siirtää FTP:llä, SFTP:llä tai hallintapaneelimme tiedostonhallinnalla.

Hyvä ja ilmainen FTP-ohjelma on esimerkiksi FileZilla, jonka voit ladata osoitteesta http://filezilla-project.org/. Suosittelemme SFTP:n käyttöä. Portin numeron saat sähköpostissa tilauksesi käsittelyn jälkeen. Siirtovaiheessa tulee käyttää sähköpostissa mainittua palvelimen nimeä ftp-palvelimena.

Tiedostonhallinnalla voi siirrellä yksittäisiä tiedostoja nopeasti, mutta jos tarvitsee siirtää paljon tiedostoja, kannattaa käyttää FTP-ohjelmaa tai tiedostonhallinnan pakkausominaisuutta. Jos voit pakata esim. .zip, .tar tai muuksi vastaavaksi paketiksi kotisivusi edellisellä palveluntarjoajalla, on tiedostonhallnnalla kätevä purkaa kyseinen paketti.

Mikäli vanhalla palveluntarjoajalla on käytössä hallintapaneelina cPanel, voimme siirtää koko webhotellinne puolestanne meille. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Kotisivujen toimivuus voidaan testata väliaikaisen osoitteen avulla. Tähän kuitenkin liittyy rajoituksia lähinnä PHP-skripteihin, jotka poistuvat domainin siirryttyä palvelimillemme.

Sähköpostien siirtäminen

Kun luot sähköpostitilit meillä ennen siirtoa, ei palvelu katkea domainin siirron yhteydessä, vaan sähköpostit alkavat domainin siirron jälkeen pikkuhiljaa tulla palveluumme.

Sähköpostit tulee ottaa talteen nykyisen palveluntarjoajan postipalvelimelta esimerkiksi POP3-protokollalla. IMAP-protokolla ei lataa viestejä palvelimelta kokonaisuudessaan, jolloin niiden lukeminen ei välttämättä ole mahdollista palvelun lopettamisen jälkeen.

Kun luot sähköpostilaatikot ennen domainin siirtoa, et menetä tulevia sähköposteja siirron yhteydessä. Sähköpostitse lähetetyissä tunnuksissa on mainittu hallintapaneelin osoite. Kirjaudu sisään ja luo tarvittavat sähköpostilaatikot valitsemalla Lisää/Poista Sähköpostilaatikoita. Mikäli käyttäjiä/sähköpostilaatikoita ei ole määritetty, kaikki postit ohjautuvat pääkäyttän postilaatikkoon.

Meiltä voit myös pyytää apua sähköpostien siirtoon vanhalta palveluntarjoajalta!

Vastaamme mielellämme siirtoon liittyviin kysymyksiin. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@hostingpalvelu.fi