Tilauksen yhteydessä voit valita domainin (verkkotunnuksen, www-sivujen osoitteen) siirron palveluumme. Voit myös tilata domainin siirron meille ilman että ostat muita lisäpalveluita.
Huomioi kuitenkin, että jos haluat hallita domainisi DNS-tietueita, tulee sinulla olla jokin palvelupaketti meiltä.

Siirrosta emme veloita palvelumaksua, mutta geneeristen domainien (.com, .net, .org, jne.) kohdalla tulee maksaa siirron yhteydessä rekisteröintimaksu, jolla domain uusitaan seuraavaksi vuodeksi eteenpäin.
FI-domainin siirrosta ei veloiteta mitään (voimassaoloaika ei siis myöskään kasva), vaan domainin uusimismaksu maksetaan kun uusiminen on ajankohtaista.
Uusimisesta lähetämme myös aina muistutuksen asiakkaillemme.

Luvattomien siirtojen estämiseksi domainien siirtoon on lisätty suojauksia. Seuraavaksi siirto-ohjeita erityyppisille domaineille ja lisätietoja suojauksista.

.fi domain

Fi-domainia siirrettäessä teemme Viestintävirastoon välittäjän vaihdoksen, ja tämä muutos tulee voimaan heti.
Välittäjän vaihtoa varten tarvitsemme välittäjän vaihtoavaimen, mikä on saatavissa edelliseltä palveluntarjoajalta. Vaihtoavaimen voit ilmoittaa tilauksen yhteydessä.
Jos domainillasi ei ole välittäjää, voit tiedustella vaihtoavainta Ficoralta.
Muistathan myös irtisanoa sopimuksen vanhan palveluntarjoajasi kanssa.

Halutessanne domainin nimipalvelimet voidaan vaihtaa meille kun siirto on muuten valmis, eli kaikki palvelut meillä jo luotuna/siirretty (sähköpostit, kotisivut).
Nimipalvelinmuutoksessa voi mennä muutama tunti siihen, että domain näkyy kaikkialla oikein.

Geneeriset domainit (com, .net, .info ja .org)

Ensimmäisenä sinun tulisi ilmoittaa nykyiselle palveluntarjoajallesi välittäjän vaihtumisesta ja pyytää heitä poistamaan domainin turvalukitus (Registrar Lock). Pyydä myös samalla domainin välittäjän vaihtoavain (registrar transfer key, EPP key, Auth-id).

Tämän jälkeen haemme domainin siirtoa ja lähetämme domainin haltijalle (henkilö/yritys joka merkitty domainin omistajaksi) vahvistusviestin siirrosta sähköpostitse. Tämä on englanninkielinen viesti ja lähettäjänä on Ispapi (geneeristen domainien rekisteri). Sähköpostiin tulee vastata myöntävästi, jotta siirtoprosessi voi alkaa, ja tavallisesti siirrossa menee tämän jälkeen 1-6 päivää.

Huomaathan, että Ispapi lähettää myös sähköpostiosoitteen vahvistusviestin aina, kun sähköpostiosoite vaihtuu (ICANNin sääntöjen mukaisesti).

.eu -domain

Ilmoita ensimmäisenä nykyiselle palveluntarjoajallesi välittäjän vaihtumisesta ja pyydä domainin välittäjän vaihtoavain (registrar transfer key, EPP key, Auth-id).
Ilmoita saamasi vaihtoavain tilauksen yhteydessä.

Tilauksesi käsittelyn jälkeen pakettisi muuttuu aktiiviseksi, ja lähetämme kirjautumistunnukset sinulle sähköpostitse.
Jos siirrät kotisivut meille ennen domainin siirtoa, sivuillesi ei tule turhia katkoksia, vaan siirron jälkeen sivustosi vierailijat alkavat pikkuhiljaa ohjautumaan palveluumme.

Muistathan tässä kohdin vielä tarkastaa omilta asiakassivuiltasi, että nimipalvelimet osoittavat meille!

Kotisivut voi siirtää FTP:llä, SFTP:llä tai hallintapaneelimme tiedostojenhallinnassa.

Hyvä ja ilmainen FTP-ohjelma on esimerkiksi FileZilla, jonka voit ladata osoitteesta http://filezilla-project.org/.
Helpot- ja kuvalliset ohjeet FileZillan käyttöön löydät sivuiltamme, osoitteesta: https://www.hostingpalvelu.fi/ohjeet/yleiset-ohjeet/ftp-ohje/.

Tiedostojenhallinnassa voit siirrellä yksittäisiä tiedostoja nopeasti, mutta suurten tiedostomäärien siirtoon, kannattaa aina käyttää mieluusti FTP-ohjelmaa – tai tiedostonhallinnan ”pakkausominaisuutta”. Jos voit pakata kotisivusi edellisellä palveluntarjoajalla esim. .zip-, .tar- tai muuksi vastaavaksi paketiksi, on kyseinen paketti kätevä purkaa tiedostojenhallinnassa.

Mikäli vanhalla palveluntarjoajallasi on käytössä hallintapaneelina cPanel, voimme siirtää koko sivustonne puolestanne meille. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

HUOM! Ennen siirtoa uusien (tai vanhojen) kotisivujesi toimivuutta voidaan testata väliaikaisen osoitteen avulla.

Kun luot sähköpostitilit meillä ennen domainin siirtoa, sähköpostitiliesi toiminta ei ”katkea”, vaan postit alkavat domainin siirron jälkeen pikkuhiljaa ohjautua uuden palvelupakettisi alle.

Sähköpostit tulee ottaa talteen nykyisen palveluntarjoajan postipalvelimelta esimerkiksi POP3-protokollalla. IMAP-protokolla ei lataa viestejä palvelimelta kokonaisuudessaan, jolloin niiden lukeminen ei välttämättä ole mahdollista palvelun lopettamisen jälkeen.

Jos haluat itse siirtää sähköposteja uuden tilisi alle, voit liittää samaan sähköpostiohjelmaan vanhalla palvelimella- sekä uudella palvelimella olevan tilin, jolloin saat kaikki vanhalle palvelimelle tallentamasi sähköpostit helposti talteen.

Voit myös pyytää meiltä apua sähköpostien siirtoon, jolloin hoidamme kaiken puolestasi!

Vastaamme muutoinkin mielellämme siirtoon liittyviin kysymyksiin. Nopeimmin apua saat lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@hostingpalvelu.fi

21.03.2009