Poistuva kotisivukone on ollut maksuton lisäominaisuus osassa webhotellejamme, jotka on tilattu ennen vuotta 2020. Palvelun tuki on päättynyt vuonna 2019. Uusimmat palvelimemme eivät ole yhteensopivia palvelun kanssa ja tästä syystä suljemme palvelun 3.6.2024.

Kotisivukoneen päätyttyä palvelulla tehdyt sivut näkyvät yhä internetissä, mutta sivuston muokkaaminen työkalulla ei ole enää mahdollista. Jos palvelu on käytössäsi, suosittelemme siirtämään kotisivut toiselle alustalle hyvissä ajoin ennen palvelun päättymistä. Mikäli et ole varma oletko käyttänyt sivuillasi poistuvaa palvelua, voit tarkistaa asian alla olevan ohjeen avulla.

Jos sinulla on kysymyksiä poistuvaan palveluun liittyen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos tarvitset uuden palvelun kotisivujen rakentamiseen, tutustu uudempaan kotisivukoneeseemme tästä.

 


 

Ohje: Näin tarkastat onko poistuva palvelu käytössä

Jos et ole varma onko poistuva palvelu käytössäsi, voit tarkistaa asian seuraavasti.

1. Tarkastele sivuston lähdekoodia

Avaa sivustosi selaimeen. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella sivun taustan päällä, (ei kuvan tai linkin päällä) ja valitse avautuvasta valikosta ”näytä sivun lähdekoodi”.

Huom. Jos käytät selaimena Safaria ja avautuvassa valikossa ei ole kyseistä kohtaa, Mene Safarin päävalikosta Asetukset > Lisävalinnat, ja aktivoi kohta ”Näytä web-kehittäjille tarkoitetut ominaisuudet”

Lähdekoodi

Sivuston lähdekoodi avautuu uuteen ikkunaan. Jos sivut on tehty vanhalla kotisivukoneellamme, näet seuraavan rivin lähdekoodin ensimmäisen kymmenen rivin sisällä: <meta name=”generator” content=”Hostingpalvelu.fi Kotisivukone 12.0.8″>. Voit käyttää myös etsi toimintoa. Versionumero voi olla myös muu kuin ”12.0.8”, eli hakua käytettäessä hae ”Hostingpalvelu.fi Kotisivukone”.

2. Tarkista cPanelissa, oletko luonut julkaisemattomia sivuja

Näin voit tarkistaa oletko luonut palvelulla sisältöjä, jotka haluat ottaa talteen ennen palvelun päättymistä.

Kirjaudu ensin cPanel-hallintapaneeliin (katso ohje)

Klikkaa cPanelista osiosta ”Ohjelmistot ja palvelut” kohtaa ”Kotisivukone” (englanniksi ”presence builder”).

cPanel

Kun klikkaat linkkiä, näet listan kotisivukoneella luoduista nettisivuista. Huomaathan, että vaikka sivusto olisi tällä listalla, se ei tarkoita että verkkotunnuksellasi näkyisi tällä hetkellä vanhalla kotisivukoneella luodut sivut. Voit tarkistaa domainillasi näkyvien sivujen lähdekoodista, ovatko nyt näkyvissä luodut sivut luotu käyttäen vanhaa kotisivukonettamme.