Webhotelli on palvelu kotisivujen, verkkokaupan ja sähköpostiosoitteiden ylläpitoon. Palvelun valinta voi tuntua haastavalle, varsinkin jos webhotellia on ottamassa käyttöön ensimmäistä kertaa. Tässä vinkkimme siihen kuinka valitset tarpeisiisi sopivan webhotellin.

Yrityksesi oma verkkotunnus, eli domain

Domain on yrityksesi näkyvin osoite internetissä ja sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvä domain on esimerkiksi yrityksesi nimi tai palveluasi kuvaava sana. Jos yrityksesi asiakkaat ovat pääasiassa suomessa on kotimainen .fi-verkkotunnuspääte varma valinta. Samaan webhotelliin voi ohjata useita domaineja. Voit siis rekisteröidä eri tunnuksia, esimerkiksi .com-domainin .fi-domainin rinnalle ja ohjata nämä molemmat kotisivuillesi.

Jos haluat rekisteröidä ääkkösellisen domainin, suosittelen varaamaan myös saman tunnuksen ilman ääkkösiä, korvaamalla ä ja ö -kirjaimet a ja o -kirjaimilla. Domainit, joita käytetään sähköpostiosoitteissa, olisi hyvä olla ilman ääkkösiä.

On hyvä muistaa ja tarkistaa, ettei rekisteröitävä domain loukkaa kenenkään aiemmin rekisteröimää nimeä tai tavaramerkkiä. Voit hakea vapaita verkkotunnuksia verkkotunnushaulla.

Näin valitset sinulle sopivan webhotellin

Kuinka paljon ajattelet tarvitsevasi palveluntarjoajalta tukea palvelun käyttöön? Tarkista miten asiakaspalvelun tavoittaa ja löytyykö itsellesi luontevat tavat ottaa yhteyttä. Kaikki palveluntarjoajat eivät esimerkiksi tarjoa maksutonta puhelinpalvelua. Hyvä asiakaspalvelu näkyy yleensä myös palveluiden hinnassa, mutta on korvaamaton apu, jos et itse ole teknisesti orientoitunut.

Webhotellin valinnassa ei täysin voi välttää teknisten ominaisuuksien läpikäymistä. Tärkeimmät tarkistettavat asiat ovat levytila ja sallittu liikennemäärä. Esimerkiksi WordPress-sivustolle voi hyvin aluksi riittää pienikin webhotelli (esimerkiksi 1 Gt levytila ja 50 Gt/kk liikennettä), mutta tarpeet voivat helposti kasvaa. Kannattaakin varmistaa, että samalla palveluntarjoajalla on myös isompia webhotelleja, joihin voit päivittää palvelusi tarpeen mukaan.

Tarkista myös, että sähköpostilaatikoita sisältyy tarvitsemasi määrä ja että webhotellissa on SSL-sertifikaatti. Jos sivustosi ei käytä SSL-sertifikaattia, selaimet voivat varoitella sivustollasi vierailevia mahdollisista tietoturvariskeistä.

Webhotellit yrittäjän tarpeisiin

Tarjoamamme webhotelleja yleiskäyttöön sekä WordPressille optimoituja WP-webhotelleja. Löydät sopivan kokoisen palvelun helposti ja palvelua on helppoa päivittää tarpeiden kasvaessa. Asiakaspalvelumme on saanut paljon kiitosta asiakkailtamme ja pystyy tukemaan sinua niin käyttöönotossa kuin yllättävissäkin käytön aikaisissa haasteissa.

Mikäli webhotellin valinta tuntuu yhä haastavalta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme valinnassa!

09.06.2021