Webhotellit

Sopivan webhotellin valinta voi olla vaikeaa lukuisten vaihtoehtojen keskellä. Valintaan vaikuttaa moni asia, mutta ennen kaikkea webhotellin valintaan vaikuttaa yrityksesi tarve ja tavoitteet verkossa. Webhotellit ovat erinomainen valinta pk-yrityksille, sillä ne tarjoavat yhdessä paketissa suuren määrän yleisesti tarvittuja ominaisuuksia edulliseen hintaan. Tässä blogissa kerron minkälaisiin tarpeisiin webhotelli on hyvä valinta, ja kuinka valita sopivankokoinen webhotelli.

Mikä on webhotelli?

Webhotelli (engl. web hosting) tai verkkoisännöinti on palvelu, jossa asiakas vuokraa palveluntarjoajan www-palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluita varten ns. jaettu hosting. Asiakas saa käyttöönsä perustyökalut kiintolevytilan ylläpitämiseen. Kiintolevytilan lisäksi yleensä tarjotaan mahdollisuus omaan verkkotunnukseen, sähköpostiosoitteeseen tai sovelluksia, jotka helpottavat verkkosivujen tai verkkopalveluiden ylläpitoa.

Webhotelli on edullinen ja helppokäyttöinen palvelu, johon voi luoda omat verkkosivut, sähköpostiosoitteet, blogin tai verkkokaupan. Voit valita itse domainin, jonka avulla sivustolle on helppo löytää.

Domainin valinta

Hyvä domain voi olla vaikka yrityksesi nimi tai se voi kuvata palveluasi tai sivuston sisältöä.  Verkkotunnuspäätteenä on hyvä käyttää suomalaisissa yrityksissä .fi-päätettä. Tällöin esimerkiksi yrityksen Villen Autokorjaamo domain voisi olla villenautokorjaamo.fi. Näin voit markkinoida verkkosivujasi osoitteella villenautokorjaamo.fi ja luoda sähköpostiosoitteita kuten myynti@villenautokorjaamo.fi. Kansainväliseen toimintaan suosittelemme myös .com, .net ja .eu -päätteitä. Yleisluontoista tietoa sisältäville sivuille sopii esimerkiksi .info-pääte. Vaihtoehdoista löytyy useita erilaisia päätteitä kuten .beer tai .guru, vain luovuus on rajana.

Mikäli tarkoituksesi on käyttää sähköposteja verkkotunnuksen yhteydessä, ääkkösten käyttäminen verkkotunnuksen nimessä ei ole suositeltavaa. Toki voit ottaa sekä ääkkösellisen ja ääkkösettömän domainin ja käyttää ääkkösetöntä sähköposteihin. Webhotelleihin voi lisätä yleensä useamman domainin. Domainin kannattaa olla myös helposti kirjoitettava ja muistettava. Hyvä verkkotunnus voi sisältää jonkin avainsanan, jota hakukoneet arvostavat ja jotta ihmiset löytävät nettisivuillesi helpommin. Varmistathan, ettei se loukkaa kenenkään aiemmin rekisteröimää nimeä tai tavaramerkkiä. Voit hakea vapaita verkkotunnuksia verkkotunnushaulla.

Oikean webhotellin valitseminen

Yksi tärkeimmistä asioista webhotellin valinnassa on nopeus ja toimintavarmuus. Tähän vaikuttaa palvelimen sijainti, jolloin kotimaassa toimiva palvelin on hyvä vaihtoehto. Jos verkkosivujesi julkaisujärjestelmä on WordPress, kannattaa tarkistaa, että myös webhotelli on WordPress-optimoitu. Tämä takaa WordPress-pohjaisten kotisivujen salamannopean toiminnan.

Seuraava seikka, johon webhotellin valinnassa tulee kiinnittää huomiota, on levytila ja sallittu liikennemäärä. Suurimmassa osassa verkkosivuja parin sadan megatavun levytila riittää paremmin kuin hyvin. Jos sisältöä on paljon ja se sisältää suuria määriä kuvia, musiikkia tai videoita, kannattaa harkita webhotelli-pakettia suuremmalla levytilalla, esimerkiksi 10 Gt. Liikennemäärään vaikuttaa sisällön koon lisäksi myös vierailijoiden määrä ja toimenpiteet. Suositeltavaa on aloittaa pienemmillä määrillä, joissa on mahdollisuus liikennemäärän kasvattamiseen tarpeen niin vaatiessa.

Muita huomioon otettavia asioita voivat olla esimerkiksi sähköpostilaatikoiden määrä, SSL-sertifikaatti, tietokantojen määrä ja hallintapaneelin helppokäyttöisyys. Tarvitset turvallisuussyistä SSL-salauksen, jolla pyritään estämään arkaluontoisten tietojen päätyminen ulkopuolisten käsiin. Hostingpalvelussa webhotelleihin sisältyy ilmainen SSL-sertifikaatti.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajan luotettavuuteen ja asiakaspalveluun ja tukeen mahdollisessa ongelmatilanteessa.

Hostingpalvelun webhotellit pk-yrittäjille

Tarjoamamme webhotellit: Aloituspaketti, Peruspaketti, Yrityspaketti ja Yrityspakettix2. Aloituspaketti sopii yleensä yksityishenkilölle, joka tarvitsee yksinkertaiset sivut, yhden domainin ja kaksi sähköpostitiliä.

Peruspaketti soveltuu pienyrittäjän tarpeisiin, jolla on useampi domain (enintään 5), tietokannan koko enintään 1000 Mt ja tarve 10 sähköpostilaatikolle.

Yrityspaketti sen sijaan on yleensä paras valinta PK-yrityksille, joilla liikenteen määrä on 200 Gt/kk tai enemmän, enemmän kuin viisi domainia ja tarve 50 tai enemmän sähköpostilaatikoita. Nopeus yrityspaketeissa on 100 CPU tai yli. Pakettia voi aina vaihtaa isompaan maksamalla vain pakettien välisen erotuksen.

Vertaile webhotelleja ja tutustu webhotelleihimme.

Lisäksi WordPressiä käyttäville löytyy nopeat WP-paketit: WP1, WP2 ja WP3. WordPress-optimoidut paketit ovat nopein mahdollinen alusta WordPress-sivuille. Litespeed-palvelin ja LiteCache -välimuisti tekevät sivuista salamannopeat. Taustalla toimii SSD-levyjärjestelmä ja skaalautuva pilvialusta.

02.06.2020