Kun olet luonut sähköpostitilin hallintapaneelissamme (ohjeet sähköpostitilin luomiseen löytyy täältä), voit lähettää ja vastaanottaa viestejä Mac Mail -ohjelman avulla. Seuraavassa ohjeet Mac Mail:in asetuksien laittamiseen.

Huomaa: IMAP polun etuliite tulee olla INBOX, muuten Mail.app ei voi tallentaa poistettuja, luonnoksia tai lähetettyjä sähköposteja palvelimelle.

1. Avaa Mac Mail -ohjelma.
2. Valitse yläriviltä ’Mail’.
3. Klikkaa ’Lisää tili…’ -painiketta.
4. Alla oleva ikkuna avautuu. Valitse kohta ”Lisää muu sähköpostitili…” ja paina ”Jatka”.

5. Syötä uuteen ikkunaan nimesi, koko sähköpostiosoite ja kyseisen sähköpostilaatikon salasana. Tämän jälkeen paina ”Luo”.

1. Valitse tilin tyypiksi IMAP (suositus).
2. Syötä saapuvan postin palvelin (muotoa mailX.hostingpalvelu.fi), joka löytyy ”Hosting-tilin tiedot” sähköpostista.
3. Syötä käyttäjätunnus kenttään koko sähköpostiosoite, ja seuraavaan kenttään tämän salasana.
4. Paina seuraava.

5. Syötä IMAP-polun etuliitteeksi ”INBOX”.
6. Suosittelemme käyttämään SSL-suojausta, jolloin portin tulee olla 993.
7. Valitse todentamistavaksi salasana.
1. Syötä lähtevän postin palvelin (sama kuin saapuvan postin palvelin), jonka löydät ”Hosting-tilin tiedot” viestistä.
2. Syötä käyttäjätunnus kenttään koko sähköpostiosoite, ja seuraavaan kenttään tämän salasana.

Jotta lähtevä sähköposti toimisi oikein, tulee lähtevälle sähköpostipalvelimelle kirjautua. Valitse todentamistavaksi ”Salasana”. Suosittelemme käyttämään SSL:lää, jolloin portti on 465.